Bhakti Kutir Bindhu: Nyugati Orvoslás vs. Keleti Gyógyászat…

salzolomaElőször is elárulom, hogy az én preferenciám az lenne, ha a 2 irányzatot kevernénk, mert a két rendszer ötvözésével nagyon jó dolgokat lehetne előállítani.

Ugyanakkor a 2 rendszer közötti talán legnagyobb különbség a hozzáállásbéli differenciák, és nem csak a gyógyítói, hanem a paciensek mentalitása is.

Röviden?

Nyugaton azt hisszük, hogy az egészségünk leginkább az orvoson és a beszedett orvosságon múlik, míg a keleti elképzelés az, hogy nekünk a gyógyulni vágyóknak jut talán a legnagyobb a szerep abban, hogy legyőzzük a problémáinkat.

Ennyi voltam.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük