Az utolsó délutáni programok a Kutirban: Reiki és Nepál Zarándoklat eligazítás 2014…

Reiki szimbólumokPénteken 18 órától Reiki I-es beavatást tartunk a Kutirban, és esetleg Reiki II-est a türelmeseknek, akik végig tudják hallgatni az egyes behangolást.

A legtöbben azt szokták megkérdezni tőlem, hogy a nagy indiai l’amour-ban és ráadásul még Indiában is élve, miért a Reikit tanultam, miért a Reikibe vettetem bele magamat.

Egy szempontból mivel gyerekkoromban karatéztam és később meg jitsu-ztam a Japán kultúrát mindig is közel éreztem magamnak, szóval azért a Reiki nem volt annyira tájidegen, pluszban hihetetlenül tudom értékelni a Japán minimál dizájn beütést a Reikiben.

Összesen 3 beavatás van, és ezeken keresztül el lehet sajátítani a teljes tudnivalót, amit persze gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni kell.

  • De bővebben úgy írnám le a rendszert, hogy az első beavatással az ember megtanulja azt az ősi módszert, hogy a kezünk érintésével tudjunk kezelni.
  • A kettes avatásnál azt tanuljuk meg, hogy szimbólumokon keresztül, hogyan tudjuk az általunk közvetített energiákat bizonyos területekre fókuszálni, mint pl. érzelmi gyógyászat, karmikus gyógyászat, vagy éppen spirituális gyógyászat.
  • A hármas beavatás már az oktató szint. Ezzel a beavatással azt tanuljuk meg, hogy miként tehetjük a Reiki energiáját elérhetőnek mások számára is. A mester szint is innen ered, de csak azért mert meg van a 3. avatásunk még nem leszünk mesterek, az a személyiségünk fejlődésével kapcsolatos, de tény és való ez az első lépés a mesterré válásban.

Egyébként a Reikit is Buddha gyógyítási képessége és többek között indiai szentírások inspirálták. Nem beszélve arról, hogy amikor a Reiki rendszerezője megkapta a beavatását, akkor a fel kellő napból aranyszínű szanszkrit szútrákat látott maga felé áramolni, és a Reiki II-es szintű beavatásban használatos szimbólumok is a szanszkrit és a japán jelek keverékei, amit mint új írás stílus bonji-nak hívnak.

Szóval, hogy miért Reiki, mert egyszerű és hihetetlenül hatékony, meg hát keleti, nekem ezek a fontos értékek.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Bővebben a Reikiről…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük