Az utolsó délutáni programok a Kutirban: Reiki és Nepál Zarándoklat eligazítás 2014…

Reiki szimbólumokPénteken 18 órától Reiki I-es beavatást tartunk a Kutirban, és esetleg Reiki II-est a türelmeseknek, akik végig tudják hallgatni az egyes behangolást.

A legtöbben azt szokták megkérdezni tőlem, hogy a nagy indiai l’amour-ban és ráadásul még Indiában is élve, miért a Reikit tanultam, miért a Reikibe vettetem bele magamat.

Egy szempontból mivel gyerekkoromban karatéztam és később meg jitsu-ztam a Japán kultúrát mindig is közel éreztem magamnak, szóval azért a Reiki nem volt annyira tájidegen, pluszban hihetetlenül tudom értékelni a Japán minimál dizájn beütést a Reikiben.

Összesen 3 beavatás van, és ezeken keresztül el lehet sajátítani a teljes tudnivalót, amit persze gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni kell.

  • De bővebben úgy írnám le a rendszert, hogy az első beavatással az ember megtanulja azt az ősi módszert, hogy a kezünk érintésével tudjunk kezelni.
  • A kettes avatásnál azt tanuljuk meg, hogy szimbólumokon keresztül, hogyan tudjuk az általunk közvetített energiákat bizonyos területekre fókuszálni, mint pl. érzelmi gyógyászat, karmikus gyógyászat, vagy éppen spirituális gyógyászat.
  • A hármas beavatás már az oktató szint. Ezzel a beavatással azt tanuljuk meg, hogy miként tehetjük a Reiki energiáját elérhetőnek mások számára is. A mester szint is innen ered, de csak azért mert meg van a 3. avatásunk még nem leszünk mesterek, az a személyiségünk fejlődésével kapcsolatos, de tény és való ez az első lépés a mesterré válásban.

Egyébként a Reikit is Buddha gyógyítási képessége és többek között indiai szentírások inspirálták. Nem beszélve arról, hogy amikor a Reiki rendszerezője megkapta a beavatását, akkor a fel kellő napból aranyszínű szanszkrit szútrákat látott maga felé áramolni, és a Reiki II-es szintű beavatásban használatos szimbólumok is a szanszkrit és a japán jelek keverékei, amit mint új írás stílus bonji-nak hívnak.

Szóval, hogy miért Reiki, mert egyszerű és hihetetlenül hatékony, meg hát keleti, nekem ezek a fontos értékek.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Bővebben a Reikiről…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .