Ájurvédikus Pszichológia, vagy amit akartok IV. rész (Női Agy/Férfi Agy) Muszáj vitatkozni!

A leggyakoribb hasonlat a Védákban a hölgyekre és a férfiakra, a tűz és a vaj, és ez tényleg így van, mi elolvadunk a hölgyektől.

De persze, mivel millió másik különbség is van közöttünk, a viták elkerülhetetlenek. A lényeg az, hogy vannak alapszabályok, amelyek a vita hevében is alkalmazandók.

A veszekedés 4 fő szabálya:

  • Fontos dolgokról nem szabad veszekedni, azt meg kell beszélni. Azon, hogy egy mellettünk elhúzó autó kék-e, vagy zöld-e, na, azon érdemes hirigelni.
  •  Sohasem szabad, kibékülés nélkül nyugovóra térni. Bármilyen későn veszünk össze, lefekvés előtt ki kell beszélni a feszültséget. Amire alszunk egyet, az belénk is mélyül!
  • Nem szabad úgy veszekedni, hogy közben a másik szemébe nézünk, mert akkor szeretteink arca ideges, eltorzult módon rögzül az agyunkban. Amúgy is ha az egyik szobából a másik szóbába üvöltözünk, akkor a vita pillanatok alatt kifullad, mert általában amúgy is abból kap újult erőre a veszekedés heve, hogy „ha ő ilyen arccal mondta ezt, akkor én meg ilyen arckifejezéssel kiabálom majd ezt, vissza”.
  • Sohasem szidalmazzuk a másik félt, lehet azzal nem egyet érteni, hogy ő, egy helyzetet, miként kezelt, miként reagált rá, miként próbálta megoldani, de őt nem szabad inzultálni.

Kb. ennyi, és ami még szintén nagyon fontos, hogy kerüljük a tipikus férfi-női vita sémát. Hölgyek sokszor alkalmazzák, azt, hogy általánosítanak, míg a férfiak, pedig specifikálnak dolgokat.

Gyakori vita rendszer: Hölgy: „de, mindig minden így szokott történi” erre a férfi válasza: „emlékszel, amikor tavaly anyádnál voltunk, na, akkor pont nem így volt”. Ezzel, kb. ne álltassuk magunkat, de nem lehet előbbre jutni egy szikrányit sem egy vitában.

Beszéljünk meg mindent kedvesen, normálisan!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .