Ájurvédikus Pszichológia, vagy amit akartok IV. rész (Női Agy/Férfi Agy) Muszáj vitatkozni!

A leggyakoribb hasonlat a Védákban a hölgyekre és a férfiakra, a tűz és a vaj, és ez tényleg így van, mi elolvadunk a hölgyektől.

De persze, mivel millió másik különbség is van közöttünk, a viták elkerülhetetlenek. A lényeg az, hogy vannak alapszabályok, amelyek a vita hevében is alkalmazandók.

A veszekedés 4 fő szabálya:

  • Fontos dolgokról nem szabad veszekedni, azt meg kell beszélni. Azon, hogy egy mellettünk elhúzó autó kék-e, vagy zöld-e, na, azon érdemes hirigelni.
  •  Sohasem szabad, kibékülés nélkül nyugovóra térni. Bármilyen későn veszünk össze, lefekvés előtt ki kell beszélni a feszültséget. Amire alszunk egyet, az belénk is mélyül!
  • Nem szabad úgy veszekedni, hogy közben a másik szemébe nézünk, mert akkor szeretteink arca ideges, eltorzult módon rögzül az agyunkban. Amúgy is ha az egyik szobából a másik szóbába üvöltözünk, akkor a vita pillanatok alatt kifullad, mert általában amúgy is abból kap újult erőre a veszekedés heve, hogy „ha ő ilyen arccal mondta ezt, akkor én meg ilyen arckifejezéssel kiabálom majd ezt, vissza”.
  • Sohasem szidalmazzuk a másik félt, lehet azzal nem egyet érteni, hogy ő, egy helyzetet, miként kezelt, miként reagált rá, miként próbálta megoldani, de őt nem szabad inzultálni.

Kb. ennyi, és ami még szintén nagyon fontos, hogy kerüljük a tipikus férfi-női vita sémát. Hölgyek sokszor alkalmazzák, azt, hogy általánosítanak, míg a férfiak, pedig specifikálnak dolgokat.

Gyakori vita rendszer: Hölgy: „de, mindig minden így szokott történi” erre a férfi válasza: „emlékszel, amikor tavaly anyádnál voltunk, na, akkor pont nem így volt”. Ezzel, kb. ne álltassuk magunkat, de nem lehet előbbre jutni egy szikrányit sem egy vitában.

Beszéljünk meg mindent kedvesen, normálisan!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük