A Kutir Április havi Vegetáriánusa: Sachin Tendulkar

Sachin Tendulkar 1973. április 24-én született Bombaiban egy Saraswat Brahmin, azaz papi családban.

Már gimnazista korában felállított egy olyan ütő rekordot a krikettben, amit csak 18 évvel később tudtak megdönteni. Számtalanszor volt nemzetközi tornák legeredményesebb játékosa, és a mai napig ő az egyedüli krikett játékos, aki többször is elnyerte a bajnokság játékosa címet, úgy, hogy nem a csapata nyerte meg a kupát.

A 2000-es évek közepe felé sérülései végett erősen visszaesett a teljesítménye és a sport szakma „temetni” kezdte. Ekkor pár évre picit elvonult a versenysporttól és a Hatha Jógán keresztül elkezdte rendbe hozni addigi pályafutásának fizikai nyomait. 2007-ben visszatért és rekordot rekordra halmozott.

2008-ban megelőzte Brian Larát, mint minden idők legeredményesebb játékosát (karrieren belül elért 12 ezer ponttal), és azóta egyedüliként éri el az 1 napos versenynaptárban az ezres fordulópontokat. (2012. márciusában már 18 ezer pont felett tartott.)

2010-ben az első krikett játékossá vált, aki 1 napos versenyen 200 pont felett ütött.

2012. március 16-án, mint minden idők legnagyobb krikett teljesítményét, elérte a 100. száz vagy afeletti pontos mérkőzését.

A mai nemzetközi profi krikett egyik fő szlogenje: „Ha a krikett vallás lenne, Sachin lenne az Isten”.

1998ban Matthew Hayden, egy akkori ausztrál válogatott azt mondta: „Ma láttam Istent. Negyedikként ütött az indiai válogatottban.” Sachin ekkor azon a poszton játszott.

Természetesen Sachin Tendulkar vegetáriánus.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük