A Kutir Április havi Vegetáriánusa: Sachin Tendulkar

Sachin Tendulkar 1973. április 24-én született Bombaiban egy Saraswat Brahmin, azaz papi családban.

Már gimnazista korában felállított egy olyan ütő rekordot a krikettben, amit csak 18 évvel később tudtak megdönteni. Számtalanszor volt nemzetközi tornák legeredményesebb játékosa, és a mai napig ő az egyedüli krikett játékos, aki többször is elnyerte a bajnokság játékosa címet, úgy, hogy nem a csapata nyerte meg a kupát.

A 2000-es évek közepe felé sérülései végett erősen visszaesett a teljesítménye és a sport szakma „temetni” kezdte. Ekkor pár évre picit elvonult a versenysporttól és a Hatha Jógán keresztül elkezdte rendbe hozni addigi pályafutásának fizikai nyomait. 2007-ben visszatért és rekordot rekordra halmozott.

2008-ban megelőzte Brian Larát, mint minden idők legeredményesebb játékosát (karrieren belül elért 12 ezer ponttal), és azóta egyedüliként éri el az 1 napos versenynaptárban az ezres fordulópontokat. (2012. márciusában már 18 ezer pont felett tartott.)

2010-ben az első krikett játékossá vált, aki 1 napos versenyen 200 pont felett ütött.

2012. március 16-án, mint minden idők legnagyobb krikett teljesítményét, elérte a 100. száz vagy afeletti pontos mérkőzését.

A mai nemzetközi profi krikett egyik fő szlogenje: „Ha a krikett vallás lenne, Sachin lenne az Isten”.

1998ban Matthew Hayden, egy akkori ausztrál válogatott azt mondta: „Ma láttam Istent. Negyedikként ütött az indiai válogatottban.” Sachin ekkor azon a poszton játszott.

Természetesen Sachin Tendulkar vegetáriánus.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük