A Kutir Április havi Vegetáriánusa: Sachin Tendulkar

Sachin Tendulkar 1973. április 24-én született Bombaiban egy Saraswat Brahmin, azaz papi családban.

Már gimnazista korában felállított egy olyan ütő rekordot a krikettben, amit csak 18 évvel később tudtak megdönteni. Számtalanszor volt nemzetközi tornák legeredményesebb játékosa, és a mai napig ő az egyedüli krikett játékos, aki többször is elnyerte a bajnokság játékosa címet, úgy, hogy nem a csapata nyerte meg a kupát.

A 2000-es évek közepe felé sérülései végett erősen visszaesett a teljesítménye és a sport szakma „temetni” kezdte. Ekkor pár évre picit elvonult a versenysporttól és a Hatha Jógán keresztül elkezdte rendbe hozni addigi pályafutásának fizikai nyomait. 2007-ben visszatért és rekordot rekordra halmozott.

2008-ban megelőzte Brian Larát, mint minden idők legeredményesebb játékosát (karrieren belül elért 12 ezer ponttal), és azóta egyedüliként éri el az 1 napos versenynaptárban az ezres fordulópontokat. (2012. márciusában már 18 ezer pont felett tartott.)

2010-ben az első krikett játékossá vált, aki 1 napos versenyen 200 pont felett ütött.

2012. március 16-án, mint minden idők legnagyobb krikett teljesítményét, elérte a 100. száz vagy afeletti pontos mérkőzését.

A mai nemzetközi profi krikett egyik fő szlogenje: „Ha a krikett vallás lenne, Sachin lenne az Isten”.

1998ban Matthew Hayden, egy akkori ausztrál válogatott azt mondta: „Ma láttam Istent. Negyedikként ütött az indiai válogatottban.” Sachin ekkor azon a poszton játszott.

Természetesen Sachin Tendulkar vegetáriánus.

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .