A hét Ájurvédikus receptje: Hűsítő ital a melegre, avagy a lasszi

lassiIndiában a lasszi mágikus hírnévnek örvend. Pár éve még a hatalmas HSBC bank is azzal hirdette magát, hogy mindenhol ott vannak és mindenhol értik a helyi kultúrát, hogy amikor a lengyel cég megzavarodik, hogy miért vesznek óriási tételekben felülnyitott mosógépeket Indiába, akkor ők egyből felmérték, hogy természetesen lasszi készítésre.

De, hogy ne csigázzalak benneteket az öröké valóságig, a lasszi egy joghurtos ital.

Van sós és édes lasszi, és könnyű és nehéz lasszi is. A lasszi ősreceptje a fele tej, fele joghurt. Általában ez az édes lassziknál alkalmazott, és bármi mehet bele. Mondjuk a mangó lasszi az, ami szinte már vallásos buzgalommal van készítve és fogyasztva. Tehát fele tej, fele joghurt, cukor és mangó püré, amit szinte minden keleti étel boltban lehet kapni.

De, ami igazán hűsítő az a sós lasszi és fele joghurt, fele víz formában. Az adalék természetesen fekete só és őrölt római kömény, de lehet rendes sóval is csinálni, ha valaki még nem kapott rá a fekete só ízére.

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .