A hét Ájurvéda receptje: Nyár közepi/végi regenerálódás, vagyis az Ájurvédikus fürdő kúrák rejtelmei I. rész…

waterMég egy tavalyi Ájurvéda írásban már említettem, hogy a nyár végére mindenki egy picit leputtyan egy hangyányit, a pitta, azaz a tűz lakatúak meg különösen.

Ennek a kezelésére és csillapítására az egyik legjobb ellenszer a fürdőkúra. Erről még fogok majd bővebben írni, de most kezdjük a legegyszerűbbel, és az alapokkal.

A bőrünk a legnagyobb méregtelenítő felületünk és ezt egyszerű kihasználni is.

A recept csak annyi, hogy bele kellene ülnünk egy kád hűvöske vízbe, és bele kellene tennünk 2 púpozott evőkanálnyi szódabikarbonát. Hihetetlen mennyiségű sav tud ki csapódni a bőrünkön keresztül.

Érdemes megnézni a vizet még az elején, és a lakmusz papír azt fogja mutatni, hogy a kádvíz lúgos, majd miután kimásztunk a vízből akkor is, amit viszont nem is savasként, hanem savként fog a mérce kimutatni.

Vigyázat rendszeres használat végett az őszhajszálaink vissza sötétedhetnek, jaj!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Hasonló témájú írások:

Hűsító ital a melegre…

Egy kis allergia mentesítés az Ájurvédával és a Jógával…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .