A hét Ájurvéda receptje: Nyár közepi/végi regenerálódás, vagyis az Ájurvédikus fürdő kúrák rejtelmei I. rész…

waterMég egy tavalyi Ájurvéda írásban már említettem, hogy a nyár végére mindenki egy picit leputtyan egy hangyányit, a pitta, azaz a tűz lakatúak meg különösen.

Ennek a kezelésére és csillapítására az egyik legjobb ellenszer a fürdőkúra. Erről még fogok majd bővebben írni, de most kezdjük a legegyszerűbbel, és az alapokkal.

A bőrünk a legnagyobb méregtelenítő felületünk és ezt egyszerű kihasználni is.

A recept csak annyi, hogy bele kellene ülnünk egy kád hűvöske vízbe, és bele kellene tennünk 2 púpozott evőkanálnyi szódabikarbonát. Hihetetlen mennyiségű sav tud ki csapódni a bőrünkön keresztül.

Érdemes megnézni a vizet még az elején, és a lakmusz papír azt fogja mutatni, hogy a kádvíz lúgos, majd miután kimásztunk a vízből akkor is, amit viszont nem is savasként, hanem savként fog a mérce kimutatni.

Vigyázat rendszeres használat végett az őszhajszálaink vissza sötétedhetnek, jaj!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Hasonló témájú írások:

Hűsító ital a melegre…

Egy kis allergia mentesítés az Ájurvédával és a Jógával…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük