A Fülöp Szigetek megsegítése…

shSajnos mi emberek úgy működünk, hogyha valamiről nem tudunk, az nem is létezik. Vagy, ami messze van, azzal nem törődünk. És mivel Keddenként, amúgy is előfordul, hogy agresszívabb és durvább dolgokról írok, most írnék valamit a Fülöp Szigetekről, hogy lelkileg közelebb kerüljünk ahhoz a kultúrához.

Múlt héten a szigetek történetének egyik legsúlyosabb tájfunja söpört végig az ország egy részén, és ennek az apropójából gondoltam, hogy írok valamit.

Európában, Amerikában és úgy nagyjából a nyugati kultúrvilágban mindenhol elismert, népszerű és hihetetlenül sok pénzt mozgató terület a sport. Ezen túl, az ökölvívás az egyik legnépszerűbb sport a világon, sőt a profi szintű boksz, valószínű, hogy a legjobban fizető sportvállalkozás az egész földkerekségen.

Tudtátok, hogy a mai nap használt és mi általunk oly jól ismert ökölvívó ütésfajták a Fülöp Szigetekről érkezett Európába és Amerikába? Pedig, igen.

Nem tudom, hogy mennyire emlékeztek még gyermekkorunk legjobb TV programjára a Sherlock Holmes sorozatra, amiben Jeremy Brett volt a mi nyugati kultúránk első szuperhőse, maga a detektív, és, hogy hogyan verekedett a „Magányos Biciklista” részben. Na, olyan volt a régi európai bunyó stílusa.

Aztán a Fülöp Szigetek és Tájföld területéről megérkezett az egyenes, a horog és a felütés! Persze ott még volt kalapácsütés is és egy fentről lefelé irányuló horogszerű ütés, amit kihagytak a nyugati bunyóból, mert azok az ütések túl erősek sport használatra, de azért letették a névjegyüket ezek a régiók a mi sportvilágunkban is.

Jobb lett ettől? Közelebb érezzük magunkhoz most a Filipinókat? Akkor segítsünk nekik egy kicsit!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük