A 2017-es év első hónapjának főbb spirituális eseményei, és a napi asztrológiai előrejelzés is…

shiatsuJó páran írtátok, rendszeres Kutir Kalendárium használók, hogy nehéz úgy terveznetek előre, Januárra, hogy csak a hónap közepén jön ki a nyomtatott anyag. Így most Januárra előre feltüntetném a napi előrejelzéseket. Csak használjátok az ikon magyarázatot valamelyik régi Kalendárium elejéből.

Január 1: + gyors nap.

Január 2: – gyors nap.

Január 3: – zizi nap.

Január 4: – yin yang nap.

Január 5: + szilárd nap.

Január 6: + lágy nap. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Január 7: Éles nap. Sziddha jóga.

Január 8: Éles nap. Mritju jóga. Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 9: – gyors. Mritju jóga.

Január 10: – yin yang. Sziddha jóga. Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 11: Éles nap.

Január 12: + gyors. Telihold, Sziddha jóga.

Pushja Abhiseka, virág fesztivál:

Ez a nap egy szép indiai szokáshoz fűződik. Ezekben a hónapokban, Indiában is hideg van, és ritkább számban mennek a virágok. Ezért ilyenkor különleges felajánlásnak számít, ha virágot ajánlunk fel házi oltárunkon, és természetesen ez különleges áldással is jár.

Január 13: + zizi. Sziddha jóga.

El kezdődik a 4 alkalmas Ájurvéda alap tanfolyam. Havi 1 péntek délután, 17 és 20 órák között, a Fehérvári út Bocskai űt sarkán. További időpontokért katt ide!

Január 14: Éles nap.

Makara szankranti:

Ezen a napon lép át a Nap a Bak jegyébe, és ezt a csillagászati jelenséget hívják Makara Szankrantinak az indiai kultúrában. Ekkor áll át a Nap a Föld Északi pályájára, ami mindig kedvezőbbnek számít, mint a Július 15 – Január 15-ig terjedő szakasz.

Ez a nap hatványozottan hat ránk, így célravezető ilyenkor önzetlen cselekedeteket véghezvinni. Mosogassunk el még gyorsan mások előtt, etessük meg a kihajigált teknőcöket a Feneketlen Tónál, adakozzunk jó célokra, de bármi jó, ami nekünk erőfeszítés és ezzel másnak meg valami hasznosat is teszünk.

Január 15: – zizi nap.

Január 16: Éles nap.

Január 17: – zizi.

Január 18: + yin yang.

Január 19: + yin yang.

Január 20: + gyors nap. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Január 21: Éles nap. Sziddha jóga.

Január 22: + szilárd nap.

Január 23:- zizi nap. Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 24: Éles nap.

Január 25: – yin yang nap. Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Január 26: Éles nap. Mritju jóga.

Január 27: – zizi nap. Újhold. Tibeti és kínai újév.

A Gangesz napja:

Ezen a napon érte el az óceánt a Gangesz folyó, miután alászállt a földre. Mint a legtöbb ősi kultúrában lásd a Nílust és a Jang-ce folyót is, a Gangesz is az égi Tej Út folytatásaként van megtisztelve az indiai kultúrában. Ezen a napon a zarándokok megfürdenek a Gangesz torkolatában és ez a világ legnagyobb éves emberi találkozója. Csak a Maha Kumbha Mélán (akkor a Ganesz és a Jamuna szent folyók összefolyásánál fürdenek meg a zarándokok), szoktak többen összeverődni egy helyen, de azt csak 12 évente ünneplik.

Január 28: – zizi nap.

Belekezdünk egy 5 hétvégés tradicionális Zen Shiatsu, Japán fizikoterápiás oktatásba. Havi 1 db hétvégével, reggel 9 órás kezdettel, 17 órás befejezéssel. Ebédszünet 1 óra, az ebédet én, Baktai Ádám főzőm nektek. További időpontokért katt ide!

Január 29: + gyors nap.

Január 30: + gyors nap.

Január 31: Éles nap.

Az év első 2 hónapjának egészség megőrző receptje:

Január és Február: A Taoista Jóga rendszerében az év első 2 hónapja a húgyhólyaghoz és a vesékhez kapcsolódó időszak, amit egy többrétű megközelítéssel fogunk megtámogatni az év első 59-60 napja alatt.

Mind a húgyhólyag, mind a vesék leghatékonyabb Ájurvédikus tisztítása és karbantartása, az egy pohár citromos víz reggel az első pisilés előtt. (1/2 citrom 2-3 dl vízben.)

A tél végére amúgy is picit vitaminhiányosabb a szervezetünk, így nem csak egy tisztító eljárást teszünk meg a szervezetünkért, de egy komolyabb vitaminpótlást is végrehajtunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

3 Responses to A 2017-es év első hónapjának főbb spirituális eseményei, és a napi asztrológiai előrejelzés is…

  1. Plöm-plőm szerint:

    Izé, jan 10 akkor minek számít? Egyszerre Mitrju, Sziddha és Gyógyító Buddha nap? 🙂

  2. Varga Csilla szerint:

    Szai Adam
    Meg tudnad mondani nekem , hogyan ertelmezzem pontossan mikor van mritju yoga nap es siddha yoga nap , itt Dallasban , de nekem csak a te magyarorszagi elorejelzesed van meg. Kicsit zavarba vagyok ez illetoleg, mivel ha az Ekadasikat nezzuk itt mindig egy nappal elobb van mint magyarorszagon. De az ido eltolodas viszont 7 oraval hatrabb vagyunk mint Magyarorsszagon. Most mihez kezdjek ? Segitsegedet elore is koszonom.

    Citra-Vasini

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük