Vannak kínos helyzetek az életben, és minden másra meg ott van a master card, avagy óda a Mesteremnek…

bvpsMint, már írottam vala, nemrégiben itt volt az én drága mesterem 3 napig Budapesten. Voltunk bringázni, kezeltem, ebédeltünk együtt, kérte, hogy írjak neki össze jóga gyakorlatokat, vitt haza magával Indiába Bhakti Kutiros jógaszőnyeget a párom által varrott jógaszőnyeg táskában, szóval minden nagyon rendben volt.

Búcsúzáskor leborultam előtte, mert én nem egy hétköznapi iskolába jártam Indiába, hanem egy tradicionális papneveldébe, amit Gurukul-nak hívnak, ami annyit jelent, hogy a Guru családja.

Minket egy Guru nevelt, és attól függetlenül, hogy mi együtt éltünk, ettünk, takarítottunk, főztünk, és utaztunk többek között, mindig nagyon nagy tisztelettel voltunk mesterünk irányába, és nem azért mert Ő ezt megkövetelte, hanem azért mert ez magától értetődő volt. Hiszen olyan minőségű figyelmet és tanítást kaptunk tőle, hogy neki kijárt a szívből jövő és a formális tisztelet is.

Szóval búcsúzáskor leborultam, mire Ő megkérdezte, hogy a nadrágom derekánál kikandikáló Szuperman rajz, tetoválás vagy alsónadrág?

Itt tisztáznom kell, hogy én kb. olyan viszonyban vagyok a Mesteremmel, mint a Hellboy filmben, maga a kőkemény szuperhős, a tudós édesapjával. Tudjátok, abban jelenetben, amikor Hellboy szivarozik, és édesapja felbukkanásakor megpróbálja a háta mögé rejteni a szivart.

Szóval ott álltam a Mesterem előtt, majd 40 évesen, 3 gyermek apukája, férj, tanár, sőt voltam már iskolaigazgató is 3 és fél évig, és volt rajtam egy Szuperman-es alsógatya, amit ráadásul a nagymamámtól kaptam.

Elég kínos.

Így bevallottam a tetoválásaimat is, amiből persze már látta azokat, amelyek a felsőtestemen vannak, de hát még nem meséltem el neki őket. És akkor úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy több mint 10 éves tetkóimat bevalljam.

Tudnotok kell, hogy a hatalmas Maori egész combomat és csípőmet fedő tetkó nekem Új-Zélandon kezdődött, egy igazi Maori mestertől. Én nem vagyok az a típusú divatmajom, aki azért varrat Maori tetkót, mert olyan van a Rock nevű pankrátornak is a vállán, és ha már gyúrok is wazze, akkor kell egy Ta Moko tetkó. Szóval ott álltam a Mesterem előtt, aki felnevelt és mindenre megtanított, amit én most nektek próbálok átadni, és hebegve-habogva megmutattam neki a tetoválásaimat.

Persze Ő nem csak a mesterem, hanem olyan is, mintha az Apukám is lenne, szóval őt így leginkább az érdekelte, hogy nem-e fájt túlságosan. Így muszáj volt színt is vallanom, és habár úgy gondolom, hogy könnyebb bocsánatot kérni, mint engedélyt kapni, elmondtam, hogy tervezem a másik combom televarrását is.

Erre Ő csak annyit mondott, „biztos vannak olyan Maorik is, akiknek csak az egyik lábuk van tele tetoválva!” Hiszen Ő az Apukám is.

Felettébb zavarba ejtő volt, és minden másra meg ott van a master card!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..