Újabb őrületesen felkapott ázsiai cucc hódít nyugaton: Golyóálló kávé, egy igazi Himalájai csemege…

yakTudjátok, hogy eléggé le vagyok maradva trendek követésében, de azért ez még az én látóterembe is beesik.

Ugyan ez a hullám már tavaly óta dübörög az Egyesült Államokban, de még egy pár napja is megmozdult az internet világa ebben a témában. Sőt olyan láncok tették fel az étlapjaikra ezt a különlegességet, mint pl. a Starbucks, vagy éppen a Dunkin Donuts.

Az ötlet a tibeti/nepáli jak vajas teából származik, és az új fitnesz, wellness és diatetika őrület a vajas kávé mellett teszi le voksát.

Az elmúlt években nagyon sok új trend és elképzelés született a zsírégetésről és raktározásról, ami odáig fajult egy ponton, hogy kutatók azt állítják, hogy 2 féle ember típus van, azok akik képesek a zsír elraktározására és azok akik nem.

Akik nem, azok már kihaltak, akik igen, na, azok vagyunk mi.

De hát zsír anyagcsere is létezik, tehát vagy zsírt viszel be, és ezáltal beindítod a zsíranyagcserédet, vagy zsírt raktározol.

Szóval a jó minőségű zsír bevitele nagyon fontos a zsír leadásában. Persze a régi telített és telítetlen zsírsav elmélet is módosult mostanság a transzzsírsavak fényében, így most már újra a vaj az egészséges és nem a margarin. De kb. mindegy is, most az új trend az, hogy tegyünk vajat a reggeli kávénkhoz és így majd az ellátja a szervezetünket a szükséges svunggal a délelőtt folyamán.

Annyira nem vagyok kávés, hogy utána mentem volna a só használattal kapcsolatos kérdéseimnek, de annyit elárulnék a tibeti, jak vajas, sós, árpás teáról, ami szerintem borzasztó, hogy egy híres Tibet kutató, Charles Allen azt mondta róla:

„A jak vajas teának olyan az íze, mint a koldus honaljának!”

Amikor ezeket a sorokat olvastam vagy 15-20 éve, azonnal beléhasított a felismerés, hogy milyen igaza van ennek az embernek.

Szóval próbálkozzunk bátran, hiszen a jak egy irdatlanul cuki állat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Sőt szerintem valószínű, hogy a világ legjobb kávéja az Indonéz Kopi Luwak (igen, a cibet macska kakis kávé), ilyen jak vajas előadásban!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..