Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban, avagy Yantra használat a Védikus Építészetben…

Mint már sokan tudjátok az ősi indiai kultúrában, tehát a Védikus rendszerben a harmónia megteremtése a mindennapjainkba az egyik fő cél! Ezt életvitelszerűen kellene próbálnunk megoldani, és életünk minden területén alkalmazni. Így az Ájurvéda abban segít, hogy megtudjuk teremteni a harmóniát az életvitelünkben, a Jóga mozgásunkban, az asztrológia az előre látásban és az előre felkészülésben, míg a Vasztu tudomány a térrendezésben próbálja megteremteni a harmóniát az otthonunkban. 

A Vasztu tudománya azt ajánlja, hogy az lenne az ideális, ha mi alakítanánk ki a lakókörnyezetünket. Tehát a legjobb az, ha mi építjük fel saját otthonunkat. Persze ez a mai világban elég ritka.

SriGolokaYantraViszont ha olyan épületbe költözünk be, ami mások által lett kialakítva és/vagy az energetikai térrendezés nem volt célkeresztben a tervezéskor, előfordulhat az, hogy egy nem teljesen harmonikus térbe vagyunk kénytelenek beköltözni. De természetesen erre is léteznek megoldások a Vasztu tudományában. 

A Védikus tértisztító szertartások hatásai felülmúlhatatlanok, de amennyiben nem tudjuk ezt megoldani, az egyik leghatékonyabb korrekció az, ha yantrákat használunk a lakásunk esetleges zavarainak kiegyensúlyozására.

A Vasztu szerint az lenne az ideális, ha az égtájaknak megfelelően elhelyezkedő négyzet alakú lakásban/házban élnénk, vagy max. egy a másfélhez téglalap alakú lakásban/házban. Így ha már az előfordul, hogy nem teljesen szabályos alakú lakásban élünk, mert mondjuk bemélyedés van a lakás alaprajzában, vagy rossz irányban vannak ablakok, ajtók, vagy pl. energetikailag nem jó helyen van a mellékhelyiség, akkor a Yantrák használata ajánlott, még más korrekciós rendszerek mellett.

Egyébként a Yantra nem más, mint egy mágikus ábra, picit olyan mint a Mandala, erről itt bővebben is tudtok olvasni, amit szimplán felteszünk a lakásunk falára.

Ilyen esetben az irányokhoz sohasem az oda illő bolygók Yantráját használjuk, hanem az irányzat uralkodó Istenének a Yantráját.

Ez azért van, mert a bolygóknak is léteznek árnyékoldalai, mint pl. a Holdnál, ami nemcsak az érzelmi intelligenciánk, a lakhatásunk és az elsődleges tanulmányaink bolygója, hanem a hipochondria, az érzelmi kiszolgáltatottság és  a mentális zavarok bolygója is. Tehát, ha az asztrológiai képletünkben a Hold bolygó hatásai nem maradéktalanul harmonikusak, akkor a Hold Yantrájának használata nem ajánlott.

De az Isteneknek nincsen rossz oldaluk, sőt ők mindig és mindenkoron kedvező hangulatban viszonyulnak hozzánk, tehát az Ő általuk fémjelzett Yantrák használata mindig és maradéktalanul áldásos hatással fognak bírni ránk nézve és az otthonunkkal kapcsolatosan.

Tehát ha azt érezzük, hogy nincs valami rendben az otthonunk vagy a munkahelyünk Észak-nyugati területén közbe kell avatkoznunk. Az Észak-nyugati terület főként az érzelmekkel és a momentummal kapcsolatos. Tehát ha azt érezzük, hogy nincs elég pörgés az üzletünkben, vagy érzelmileg laposabb az  életritmusunk, mint azt szeretnénk, tegyünk azért, hogy ezek az életterületek felerősödjenek.

Ilyenkor kell lakásunk vagy irodánk Észak-nyugati falára felhelyezni egy Krisna Yantrát. Itt persze a Hold is kapcsolódik az Észak-Nyugathoz, de mint már tudjuk, mégis a Krisna Yantra használata az ajánlott és nem a Holdé. 

A legegyszerűbb mód arra, hogy ezt a korrekciót megtudjuk valósítani az, hogy szépen letöltjük a Yantrát ebből a bejegyzésből, majd kinyomtatjuk és feltesszük a falunkra.

Persze mint minden pozitív mágia itt is minél több komponens stimmel, annál hatékonyabb a rendszer. Magyarán ha jó időpontban nyomtatjuk ki a yantrát és tesszük ki a falunkra, akkor az még áldásosabb. Ezt ebben az esetben megtudjuk tenni, minden jó asztrológiai állásokkal bíró hétfőn.

Egyébként rendszeresen fel szoktam tenni a Kutir oldalára, hogy mely yantrákat, mely időpontokban a legjobb kinyomtatni, sőt gyakorta még óra-perc pontossággal is kiírom ezeket az időpontokat, de persze vannak mindent felülíró szuper napok. Mint pl. Krisna születésnapja, az Észak-nyugati terület yantrájával kapcsolatban. !

Krisna születésnapja Augusztus/Szeptember környékén szokott lenni, és ha ezen a napon nyomtatjuk ki a Krisna Yantrát és ezen a napon függesztjük ki, akkor még azt sem kell figyelembe venni, hogy hány óra, hány perckor tesszük ezt meg, mert ez a nap a legjobb erre a Yantra kinyomtatására, az egész évet nézve. 

Fentről letudjátok tölteni a yantrát, majd tessék kinyomtatni és az Észak-nyugati falra felfüggeszteni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban, avagy Yantra használat a Védikus Építészetben… bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban, Vasztu praktikák lakásunk Észak-keleti területére… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Október 18-án lesz a Szerencse Istennőjének Ünnepe, Yantra nyomtatós nap! | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Krisna szülcsi napcsija van ma: A Bhakti kultúra Főistenének napja… | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: Dharmachakra Nap: Mit jelent, hogy Tíz milliószoros Nap… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..