Répa, gyömbér, fokhagyma sütőben pici olívaolajjal! A világ legfinomabb ezo-bió-ökó transzmeditációs étele!

A Bhakti Kutir oldalát olvasók körében azért elég sokan ismernek engem személyesen, szóval tudjátok, hogy nem igazán szoktam nagyon ezo-biót enni, teát is csak mézzel, stb.

De pl. azt is szoktam mondani, hogy ha egy étteremben vagy kifőzdében láttok, és én mondjuk olyan dolgokat eszem, hogy kelbimbó, fehér répa, zöldbab, stb. akkor valójában elraboltak, és ezzel próbálok nektek jelezni, hogy menekítsetek ki!

És nem, nem vagyok finnyás, csak mint nullás vércsoportú ember nem sok zöldséget szeretek. Például amikor a 80-as évek elején vegetáriánus lettem, a nagybátyámmal és az unokaöcsémmel, Labival és Raghuval hetente 4x-5x ettünk spagettit ketchuppal és tejföllel, némi savanyú uborkával. És imádtuk.

Vagy pl. Indiában meghonosítottam a szerzetesek körében a chips szendvicset, ami ott, azóta is trend. A recept egyszerű tojásmentes majonézt bele kell nyomni egy olyan zacskó chips-be, amit előtt már gondosan apróra törtünk. Majd ezt a chips törmelékes majonézt bele kell halmozni két szelet kenyér közé! 

És ha már így elkapott a hév, leírom azt az elképesztően finom kaját, amit meg akkor találtam ki, amikor Indiában éltem és ép hazalátogattam:

Egy 32 centis margherita pizzát kb. 5 cm vastagon kenjünk meg krumplis tésztával. A krumplis tésztát pedig fedjük le egy tejfölös fokhagymás lángossal. Pite módjára vágjuk ezt a finomságot cikkelyekre és együnk hozzá kovászos uborkát! 

Szóval ez a háttér, de még ezzel a kifinomult ízléssel is egészen kivételesnek találtam ezt a receptet, amit most megosztok veletek és amit kb. 3 perc előkészíteni, és kb. 10 perc megsütni.

Tehát répát (bébi répával még finomabb) teszünk egy tepsibe, és rászelünk némi fokhagymát és gyömbért! Meg locsoljuk egy kevés olíva olajjal és 10-15 percig sütjük! Isteni finom! 

További receptekért kövessétek az oldalamat! Ha, ha…

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Blog/Gasztro Blog, Gasztro Blog Vegáknak
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..