Negatív napok az asztrológia szerint, mritju jóga azaz halál bolygóállás, mik ezek?

pirate11Először is a legtöbben azt szokták kérdezni tőlem, hogy létezik-e, hogy többször van Mritju azaz halál bolygóállás, mint Sziddha, azaz tökéletes nap.

Igen, sajnos. Sziddha Jóga napok a hét 5 napjára vannak „csak”, a Keddtől Péntekig tartó szakaszra, a Hétfőre és a Vasárnapra, tehát a Hold és Nap napjára nincsenek. Halál Jóga, vagyis Mritju Jóga pedig van a hét mindennapjára, tehát a hétvégére és a hét elejére is.

És, hogy mit jelentenek egyáltalán a negatív napok az asztrológiában?

Ezek a napok inkább figyelmeztetések, figyelmeztetések arra, hogy nagyobb az esély arra, hogy furán alakuljanak a dolgaink. Múltkor is valaki hozzá posztolt az egyik Mritju Jógás figyelmeztetésemre a Facebookon, hogy aznap rekord mennyiségű baleset volt az országban. És persze sajnos vannak ilyen napok, de ezek mindig ezekre a nehezebb napokra, durvább időszakokra esnek.

Miért van mostanság ilyen sok légi katasztrófa, mert mostanság van a Szaturnusz és a Mars is a Mérleg jegyében, a levegő jegyében, ami egyébként az üzleti utak jegye is egyben, miközben a Mérleg uralkodó bolygója, a Vénusz meg állandóan elégésben van a Naptól. Picit sok a negatív hatás és a tűz ezen a területen, lásd a több baleset.

És, hogy miért pont most az Ebola? Mert a Rahu az illúzió, és a nehezen diagnosztizálható betegségek bolygója a Szűz jegyében áll, ami a betegségek jegye is egyben. És persze az Ebola már van vagy 40 éve, de a mostani szakasz a legdurvább.

De, ha visszanézünk egy picit az időben, 1968-ban szintén itt volt a Rahu, a Hong Kong-i influenza idején, ami kb. 1 millió embert ölt meg 2 év alatt. Vagy szép sorjában, ha vesszük az 1629-31-es olasz pestis járvány, ami 280 ezer embert veszejtett oda, majd 18 évvel később, Rahu következő ciklusában jött a „Nagy Sevilla-i” pestis, ami Spanyolország lakosságának 5%-át irtotta ki. A következő Rahu a Szűzben egybe esett a londoni pestis járvánnyal, majd 1772-ben az Orosz pestis járvány alatt is, ami egyes hírek szerint Moszkva lakosságának kb. egy harmadát meg is ölte, és persze ugyanott állt a Rahu. Aztán 1847-48-ban volt Kolera, Sárga Láz, Tífusz és Influenza világszerte, természetesen a Rahu ismét a Szűzben volt.

Szóval vannak ilyen szakaszok, jók és rosszak, az asztrológia meg időjárás jelent előre. És mivel a materiális világban élünk, igen bizony dolgok elmúlnak, emberek meghalnak, kb. ez az egyetlen biztos a világba, és az asztrológia annyiban próbál segíteni, hogyha már úgy is jön a zűrzavar, akkor picit felkészültebben kezeljük a dolgokat.

Ez válasz volt?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ja, és ma is Mritju Jóga van.  

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Negatív napok az asztrológia szerint, mritju jóga azaz halál bolygóállás, mik ezek? bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Nandarani dd hozzászólása:

    Yeahhhh 🙂 Szèp kerek vàlasz, nekem bejött <3 Köszke

  2. Eniko hozzászólása:

    Szia Adam,

    Szeretnem megkerdezni, hogyan tudok a halal joga napokra felkeszulni. A parommal parkapcsolati problemak vannak es ugy dontottunk megprobaljuk ujra 2 honap utan, de mikor visszautazok hozza akkor fognak kezdodni a halal joga napok. Barmi tanacs?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..