Mit fed az a kifejezés, hogy „Om Tat Sat”?

omgreenA legtöbben azok közül, akik kérdéseket tesznek fel nekem írásban ezt szokták kérdezni, hogy mi is az, hogy om tat sat?

Röviden ez egy Védikus szokás, hogy bármilyen kommunikációt folytatunk, legyen az írott vagy szóbeli, ha utána, hozzátesszük azt, hogy om tat sat a kommunikációnkban vétett hibáink megbocsájtásra találnak, és a mögöttes, segítő szándék tud majd jobban érvényesülni.

De, hogy mit jelent az om tat sat?

A tat szó azt jelenti, hogy az. A sat meg azt, hogy örök. Tehát az om tat sat, az jelenti, hogy „az om örök”.

Az Om pedig nem más, mint a világmindenség. Sokszor látjuk, hogy az Om szót, úgy írják, hogy Aum. Mert technikailag úgy is lenne helyes ejteni, írni, stb…

 • Ez azért van így, mert az A betű Isten jelzi. Ahogyan a Védák mondják: „nárájanád udbutó jam varnakramaha” minden betű közül az A jelzi Nárájanát, azaz Visnut.
 • Az U betű minket, lelkeket takar, akik minőségében teljesen Isten azonosak vagyunk, de mennyiségünkben természetesen elenyészőek Istenhez képest. Mint pl. 1 csepp tenger víz a minden körül ölelő óceánokhoz képest. Az egyetlen egy csepp ugyanolyan kémiai összetételű, mint a hatalmas óceán, de mennyiségében természetesen jelentéktelen a hatalmas víztömeggel szemben.
 • Az M betű meg a materiális világot fedi, amit a jó Isten edzőpályának teremtett meg nekünk, hogy begyakorolhassuk az önzetlen és szeretetteljes értékrendet, hogy amikor csatlakozunk a mennyben a már teljesen megtisztult és megvilágosodott testvéreinkhez, ne legyünk olyanok, mint egy megvadult elefánt a Ming kori porcelánboltban.

Tehát ez az elrendezés, mármint Isten, a lelkek és a materiális világ egy örök elrendezés, mármint addig, ameddig nem kerül minden élőlény vissza a mennyek országába, amikor is a materiális világ kiürül és újra kell tárgyalni a feltételeket.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Amennyiben érdekes volt ez az írás, és szeretnétek további boncolgatásokat hallani ezen témakörben jelezzétek, mert most kapásból már meg van 2 további írás ehhez kapcsolódóan.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Baktai Ádám válaszol, Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Mit fed az a kifejezés, hogy „Om Tat Sat”? bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. barbararose hozzászólása:

  Én szívesen olvasnám őket! 🙂

 2. Lara Bea Podmaniczky hozzászólása:

  Peeeersze, hogy minden erdekel ebben a temaban! Haribol 🙂

 3. Ricsi hozzászólása:

  Örömmel olvasnék további értekezéseket
  Köszönöm / jük /
  Békés napot
  Ricsi

 4. Visszajelzés: Az Om Tat Sat szútra kibontása… | Bhakti Kutir

 5. Visszajelzés: Az Om Tat Sat szútra kibontása… – Jóga Magazin

 6. Anetta Galgovics hozzászólása:

  Szia Ádám!
  Szívesen olvasom én is!
  Köszönöm!

 7. Zsolt hozzászólása:

  Örömmel olvasnám a folytatást.
  Mi lesz a következő?

 8. Szatmári Gabriella hozzászólása:

  Kedves Ádám, csatlakozom az előttem szólókhoz, én is szívesen olvasnám az írásait. Nagyon szépen, közérthetően fogalmaz, magyaráz. Köszönöm!

 9. Kelemen Antal hozzászólása:

  Orommel vennem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..