Ma van Ananta napja, a Hatha Jóga Istenének napja…

anantaIdén, 2017-ben Szeptember 5-én van az Ananta Csaturdaszi Vrata, azaz Ananta fogadalmának napja, aki a Hatha Jóga Istene.

Ezen a napon mindenféleképen jógázzunk egy jót otthon.

És ha valaki be szeretné tartani a fogadalom részét az Ananta napnak, a Vrata az jelenti, hogy fogadalom, akkor az egyszerű. Egy piros madzagon kössünk 14 csomót, a hölgyek a bal karjukon, urak a jobb karjukon hordják, és a fogadalom az, hogy régelvesztett dolgainkat kellene visszapótolni.

Tehát, ha azt érezzük, hogy egy picit a gyermeki lelkünk, vagy a régi elánunk picit már veszőben van, most a következő 14 évben ezen a dolgozzunk. Ja, elfelejtettem szólni a fogadalom 14 éves, és a madzagot is meg kell őrizni addig. Utána gazdagok leszünk, szépek és örök életűek, természetesen.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Ma van Ananta napja, a Hatha Jóga Istenének napja… bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Szeptember hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..