Ma lett először elbeszélve a Bhagavad Gita…

Ahogy már az szokott lenni, mindig meg írjuk nektek a Védikus kultúrában megünnepelt legfőbb születésnapokat, mint pl. Laksmi, Krisna vagy Varáha szülinapjait. Sőt az utóbbi években Siva szülinapjára még össze is szoktunk jönni a Kutirban.

Viszont ma azért is különleges ez a nap, mert „nemcsak” az történik, hogy kb. 5000 évvel ezelőtt Krisna elmondta a Bhagavad Gitát, barátjának Arjunának, de ma egy rendkívül jó nap is van arra, hogy új dolgokba kezdjünk, és ha stílszerűek szeretnénk maradni, a mai nap egészen kiváló arra, hogy spirituális tanulmányokba kezdjünk. Hajrá!

A képen feltettem nektek a beköszönő oldalát a legeslegelső magyar nyelvű Bhagavad Gitának, csak, hogy picit irigykedjetek ránk! Szerintem látható, hogy első kiadás, számozott példány és első kópia!

Persze nem sok érdemem van hozzá, igaz a családom fizette ki az első magyar Bhagavad Gita nyomtatását, és drága Nagybátyám révén jutottam hozzá ehhez a kincshez, de hát ez a könyv majdnem annyi éves, mint én.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de meg attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Ma lett először elbeszélve a Bhagavad Gita… bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: December hónap főbb spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.