Július hónap esemény naptára: A főbb asztrológiai jelenségek és spirituális napok, valamint a Kutir előadás felhozatala…

Július 1: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Bele kezdünk a „Védák misztikus tanításai” előadás sorozatba. Az első alkalommal Ájurvéda és a Taoista önmasszázs kerül terítékre!

Július 3: Padmaszambhava napja. A bhutáni és tibeti Buddhizmus egyik legfontosabb alakjának születésnapja.

Július 4: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 5: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 6: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 7: Védikus Numerológia (Számmisztika) előadás.

Július 8: Guru Purnima, a Mesterek Teliholdja, ezen a napon pihennek le az Istenek is 4 hónapra. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Védikus Építészet előadás és egy kis szertartástan!

Július 12-13: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 14: Védikus Asztrológia bemutató óra.

Július 15: Hatha Jóga előadás és Taoista hosszúbot gyakorlatok óra, (ez egy egészségmegőrző előadás, nem fogunk harcolni a botokkal).

Július 17: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 19: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 21: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 22: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 23: Újhold.

Július 27-28: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 27-én: Garuda napja, a Hindu kultúra egyik leguniverzálisabb Istenének napja.

Július 28: Az egészség 3 alappillére Ájurvéda előadás.

Július 30: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.