Ez a Bhakti Kutir oldalán szereplő 1000. bejegyzés!

Persze még van 76 oldal is a bhaktikutir.hu-n, de bejegyzésből ez az ezredik! És most február elején volt a 2 milliomodik olvasónk is! Ez  persze az új bhaktikutir.hu oldalt számolva, 2012 vége óta! Sajnos a régi bhaktikutir.hu és az évekig működő bhaktikutir.net statisztikáira nem emlékszem. 

Szóval én írogatok nektek, ti meg vagytok annyira aranyosak, hogy olvassátok is, így úgy érzem, hogy itt az ideje szervezkedni!

És pont van is egy új ötletem! Az elképzelést Martin Luther King szavai indították el bennem, miszerint:

“Azok akik szeretik a békét, meg kell tanulniuk ugyanolyan szervezetten működni, mint azok, akik szeretik a háborút!”

És itt nem különösen nagy dolgokra gondolok, hanem egyszerű kézzel fogható együttműködésre! 2 mondatban annyit, hogy szeretnék földterületeket és erdőket venni.

A földterületen kendert szeretnék termeszteni, és nem az okosság végett, hanem papír és ruha termesztésre! A kender 20 éves viszonylatban, akár 10-szer annyi papírt képes előállítani, mint a fa! Ez a földnek is jó, mert a kender 4 hónap alatt megnő, és utána a föld pihenhet!

Valamint a kender papír jóval erősebb, mint a fa papír.

Sőt az újrahasznosított papír 100 %-ig újra hasznosítható. Tehát 1000 kg eldobott és újra hasznosított papír, 1000 kg friss papírként ölthet újra testet. Így megint csak jobb a kender papír, hiszen az erősebb, strapa bíróbb, mint a fa alapú papír. 

Nem beszélve arról, hogy a papír és faőrlemény business a világ 5. legnagyobb természeti erőforrást felhasználó iparága, ami éves szinten kb. 4%-át teszi ki a természeti erőforrások felhasználásának. A mostani időben a kenderőrlemény még nem teszi ki a növényi őrlemények éves felhasználásának 1 %-át sem.

Erdőket meg azért szeretnék megvenni, hogy ne tudják kivágni őket, és azért is, hogy bevezessük a japán Shinrin-Yoku, vagyis “erdő fürdő” gyakorlatot itthon is. Tehát azt, hogy az ember kimegy az erdőbe, és attól tisztul meg, töltődik fel és érzi jobban magát.

Mit gondoltok?

Pénzt meg úgy gondoltam szerezni rá, hogy tőletek. Jó ez csak vicc volt, de mondjuk tényleg tőletek! Méghozzá úgy, hogy ezentúl évente lesz 3 db Jóga óránk kint a szabadban:

  1. A nemzetközi jóga napon: Június 21-én.
  2. Guru Purnima napján, az nap amikor az Istenek lefekszenek aludni, idén ez Július 27-én lesz!
  3. Valamint Garuda napján, ez Augusztus 15-én lesz, 2018-ban.

Ezekre az alkalmakra 3 alkalmas jóga bérletet lehet venni, 3600 forintért. Ezekből a pénzekből kezdenénk bele a buliba. Természetesen ha akarsz adakozni másoknak is vehetsz 3 alkalmas jóga bérletet. Ezeket a jógabérleteket és az ajándék jóga bérleteket évente csak egyszer lehet majd megvenni! A Guru Purnimás napokon.

Az idei cél terv egy erdő a Balaton északi partjánál. Nem kivágható erdő, ezért olcsó. Több mint 64 ezer négyzet méter. Könnyen elérhető hiszen a Balatonnál van, tehát letudunk majd menni könnyen. De van olcsóbb erdő ötletem közelebb is. Pl. Budapesttől 10 kilométerre. Majd meglátjuk milyen számok esnek be az órákból!

Mit szóltok hozzá?

Sőt az is tervem, hogy éves szinten csinálhatnánk egy jó nagy tűzceremóniát is, hogy újra tudjátok avatni a papír yantráitokat is, és az abból jövő összeg is mehetne erre! Tudjátok a papír yantrákat évente kellene újra avatni!

Mit gondoltok? Lécci, visszajelzéseket csepegtessetek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Ez a Bhakti Kutir oldalán szereplő 1000. bejegyzés! bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Körmendi Rita hozzászólása:

    Pont az elmúlt hetekben olvastam a kenderről, és hogy nálunk – Magyarországon – régen természetes volt, hogy volt, termesztették, igen, ruháknak, zsákoknak, és csomó egyéb hasznos dolognak. Szóval pártolom, támogatom minden szinten!!! Az erdővásárlásokat is természetesen!!!

  2. Balázs Gábor hozzászólása:

    Van már pontosítás,h pénteken hányórától és hol?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..