Étkezés a Védikus Asztrológia szerint…

foodessMár sokszor esett szó arról, hogy a Védikus kultúra tudomány ágai szervesen kötődnek egymáshoz.

Az asztrológia, a jóga, az ájurvéda, a vasztu shásztra mind ugyanazon alapokkal rendelkeznek, és rendszerük teljesen átszövi a többi ágazatot is. Íme, egy kis szösszenet, hogy az asztrológia miként keveredik, az ájurvéda egészség megőrzés elveivel és a jóga helyes táplálkozás elképzeléseivel:

Hétfő a Hold napja: Fehér színű ételeket fogyasszunk, főként tejtermékeket, gyümölcsöket és gabonákat. Lédús meleg ételeket együnk.

Kedd a Mars napja: Pirosas élénk ételeket részesítsünk előnyben, és ne riadjunk el a fűszerezéstől sem. Ezen a napon ehetünk hideg ételeket, és gyorsabban elkészülteket is.

Szerda a Merkúr napja: Zöld szín a nap hívása és a leveles zöldek a nyerők. Spenót, saláták, de mehet a hajdina is, ami egy keserű fű féle, a lényeg az, hogy nagy odafigyeléssel a részletekre készítésünk el mindent.

Csütörtök a Jupiter napja: Meleg, főtt ételek, amelyek nagy ínyencségekkel készülnek el, színük legyen sárgás, az ételek lehetnek gazdagabbak. Ezen a napon kurkuma mehet szinte mindenbe.

Péntek a Vénusz napja: Tápláló, finom, kényeztető ételeket együnk, ez a nap az étterembe járás napja is. Több fogást készítsünk és a szervírozás is legyen fényűző.

Szombat a Szaturnusz napja: Ezen a napon együnk maradékokat, ha muszáj enni. Különben koplalhatunk is. Hideg, száraz aszkéta ételek legyenek a menün.

Vasárnap a Nap napja: Királyi étkezés, lakoma, pompa és zabalás, csak legyen időnk lepiheni étkezés után. Persze a gazdag táplálkozás nem a rakott-töltött-rántottakban merül ki. Ezen a napon ne újítsunk használjunk régi jól bevált recepteket.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Bővebben arról, hogy Indiában mennyire része a mai napig a a mindennapi életnek az asztrológia…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Étkezés a Védikus Asztrológia szerint… bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: A mostanában induló Asztrológiai kurzus menete, rendszeres és tudnivalói… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Az Ájurvédikus Gyógyászat és a Védikus Asztrológia találkozása… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..