Együtt kreatívoskodás a Kutirban…

imagesCAT1RUYMTündérek, lehet, hogy öregszem, de kreativitási rohamom van mostanság. Szépérzék, művészetek, alkotás ezek általában hihetetlenül távol állnak tőlem, de most valami dübörög bennem és nem teljesen tudom még ezt kezelni.

Az éjszakák folyamán elkezdtem építészetet tanulni, és pár napja terveztem egy Bhakti Kutir pólót is. Amikor egyértelművé vált, hogy gerjedtek a navaratna láncokra, de csak egy pár volt belőle, elkezdtem megtervezni egy imaláncot, ami a navaratna fél drága köveiből áll össze. Mára már össze is állt, minden tudásom és érzékem szerint, de olyan apró részletekig, hogy a Szaturnusz köve nem fényesre van, hanem mattra van csiszolva, mert a Szaturnusz inkább a durvább dolgokhoz kötődik, mintsem a csili-vili cuccokhoz. Csak nincs időm megcsinálni egy pár darabot.

Pár hete egy kedves barátomnak megterveztem az oltár szobrocskájának a feldíszítését ékkövekkel, és órákig válogattam köveket úgy, hogy ilyenekre nekem nem szokott lenni türelmem!

És ténylegesen ez itt a bibi, általában az ilyen dolgokra semmi időm nincs. Pár napja észrevettem, hogy a Szent Gellért szobor körül virágoznak a fák. Gyönyörű fotót lehetet volna úgy készíteni, ha mondjuk hajnalban az ember besétált volna az Erzsébet hídra, és ugye a keletről feljövő nap fantasztikus fényáradatba borította volna Szent Gellértet. Valamint csak azért kellett volna besétálni a hídra, mert úgy a kép kerete lehetet volna maga a híd szerkezete és a hófehér keretben, ott állt volna Szent Gellért hajnali napfényben fürdő arany kereszttel a kezében, körbe fehér és lila virágokkal, persze a tavaszi méregzöld fák körítésében.

Persze már nem virágoznak a virágok Szent Gellért körül és a fotót sem csináltam meg, ezért kérném a segítségeket.

Nektek lenne erre affinitásotok, hogy pl. ha feldobnék egy ötletet valami művészetileg kapcsolatosan, akkor közösen mondjuk, megvalósítanánk?

Amúgy is majd lesz egy csomó kérdésem irányotokba, főként azzal kapcsolatosan, amit írtam vasárnap a Kutiros bejegyzésben, hogy hogyan tovább. Picit túlnőttük magunkat és, hogy ez nem menjen a minőség rovására erről is kérdeznélek majd benneteket. Legyen-e kisebb a Kutir, vagy legyünk-e kevesebben ott, stb. Az nagyjából kiderült, hogy az ajándékbolt és a teázó szinte felesleges oda, de pl. mit szólnátok ahhoz, hogyha ott vannak a teák, a cukor, a vízforraló és mindenmás is, és ti csináltok magatoknak egy teát, ha akartok és lenne ott egy doboz, és ha gondoljátok, bedobtok oda néhány forintot a következő teára valónak.

Szóval vannak ötletek és elképzelések. Majd összeállítok egy kérdőívet, és ha valaki kitölti, akkor mondjuk, ő kap egy ajándék jóga órát tőlünk szeretettel. Mit gondoltok?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Együtt kreatívoskodás a Kutirban… bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Pecsics Mária hozzászólása:

    állok rendelkezésre!
    m

  2. Budavári Tamás hozzászólása:

    életem és vérem, valamint különböző belsőszerveim és a függelékek teljes mértékű kihasználtsággal állnak rendelkezésedre. már amennyiben vidékről megoldható. majd írd meg, hogy mit írtam, mer én nem értem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..