Egy tradicionális török ételízesítő, főként levesekhez, és simán übereli a nátrium glutamátot…

ppLeszögezném előre, hogy én nem vagyok ilyen nagy menta párti, és én még limonádéban sem iszom meg, és salátában sem szeretem, habár teában, vízipipában fogyasztom, rendszeresen. Viszont a borsmentát pedig kifejezetten imádom, teában szinte csak azt iszom.

Szóval számomra nem azért finom ez a recept, mert szeretem az alapanyagait! Hanem azért mert isteni! Tudjátok ettől finom a lencse leves minden török és közel keleti étteremben!

De maga a recept:

Egy kevés vajat felmelegítünk és elkeverünk benne némi csili pelyhet és egy kevés borsmentát. Ezt utána már kész ételekre is lehet tenni, persze a legtöbbször leveseket ízesítenek így utólag, de Törökországban és Marokkóban egy csomó étteremben láttam kitéve ezt a keveréket külön kis flakonokban, mint nálunk a sót és a borsot.

Próbáljátok ki! Egész egyszerűen parádés!

Om Tat Sat

Baktai Ádám aka Fat Yogi, keleti étel imádó!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske, Gasztro Blog Vegáknak, Utazás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..