Navaratri és Durgá Puja- a hölgyek ünnepe…

durgasilEz a téma már egy jó pár éve meg lett vitatva a jógás hölgyekkel és ők nagyon komolyan értékelték ezt az információt, így arra gondoltam, hogy megosztom a nagyközönséggel is.

Minden évben létezik egy 9 napos ünnep Indiában, amit főként Bengálban ünnepelnek meg, (ahol én is laktam és tutira mondom, hogy minden évben hihetetlen nagy buli az egész) ami névben Durga Dévi ünnepe, de az összes főbb Istennőt megtisztelik ebben a 9 napban.

Az első 3 napban Szaraszvatit, a Tudás Istennőjét imádják, aki Brahma felesége, a teremtés Istenének párja.  Az azt követő 3 napban Laksmit, Visnu feleségét, a Szerencse Istennőjét, és az utolsó 3 napban pedig Durgát, Siva feleségét tisztelik meg a szertartásokkal.

A csoda info, amire a hölgyek annyira rámozdultak az, hogy ebben a 9 napban az Istennőket mindennap más színű ruhába öltöztetik, és a tradíciókat őrző Hindu családokban a férjek is mindennap megajándékozzák feleségeiket a megfelelő színű ruhákkal. Az az információ köztudott, hogy Indiában a férjek Dévinek, Istennőnek szólítják párjaikat, míg a feleségek Prabhunak, Mesternek hívják férjeiket.

A felvezetés után rátérhetünk a lényegre. A színek listája, ha a kedves olvasó hölgyek bírnak olyan férjemberrel, akik komolyan veszik a ruhavásárlást.

 • durgaElső nap: Kék.
 • Második nap: Sárga.
 • Harmadik nap: Sárga
 • Negyedik nap: Zöld.
 • Ötödik nap: Szürke.
 • Hatodik nap: Narancs.
 • Hetedik nap: Fehér.
 • Nyolcadik nap: Vörös.
 • Kilencedik nap: Lila.

A kedves uraknak csak annyit üzennék, hogy látjátok milyen vidám és nagylelkű a Védikus Kultúra, egy kilenc napos ünnepen is csak 8 ruhát kell venni az asszonynak, mert a sárga kétszer van. Vagy a sárga ruci legyen 2 részes.

Ezt nektek, szeretettel:

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: 2018-ban ez az ünnepség Október 8-án kezdődik.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Navaratri és Durgá Puja- a hölgyek ünnepe… bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Visszajelzés: Durga Puja, az Istennő Imádat fő Ünnepe | Bhakti Kutir

 2. Visszajelzés: Jagaddhatri Puja, a női jóság ébresztője, és Bhisma Panchakam, a harcosok böjtje | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Október hónap eseménynaplója… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Istennő imádat a Védikus Indiában… | Bhakti Kutir

 5. Visszajelzés: Istennő imádat a Védikus Indiában… | Jóga Magazin

 6. Visszajelzés: Október hónap főbb spirituális napjai és momentumai… | Bhakti Kutir

 7. Visszajelzés: Október hónap főbb spirituális napjai és momentumai… – Jóga Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..