Bilwastakam- A Siva Ratri különleges Mantrája

Ez egy különleges mantra, amit igen jó felajánlani Sivának azokon az estéken, amikor Pradosha Varata van, 2 hetente és Siva Ratrin, Siva éjszakáján, ami Február/Március környékén kerül megünneplésre Indiában.

Védikusan a napforduló mindig napkeltekor van, tehát ezt a mantrát bármikor felajánlhatjuk ezeken az éjszakákon egészen a következő nap, napkeltéig.

Maga a mantra:

Tridalam trigunakáram

Trinetram csa trijajusam

tridzsanma papa szamharam

eka bilwam sivarpanam

„Felajánlok egy bilwa levelet Sivának, ami 3 ágú, ami olyan mint Siva 3 ágú szigonya, ami Siva 3 szemét reprezentálja és ami 3 élet bűneit is lemossa rólunk.”

Trisakháj bilwapathraiszcsa

Hjacsidrai kamalai shubai

Siva pudzsam karisjámi

eka bilwam sivarpanam

„Felajánlok egy bilwa levelet Sivának, ami mindig hibátlan, szép és friss, ezzel imádom Úr Sivát.”

Agande bilwa pathrena

Pudzsité nandikéshvara

Sudhjanthi szarva pápébhjo

eka bilwam sivarpanam

„Felajánlok egy bilwa levelet Sivának, amit ha felajánlunk Sivának, és bikájának Nandinak, minden bűnünk elmosódik.”

Salagrama shilamékhám

Vipránam dzsatha csarpajeth

Soma jagja maha punyam

eka bilwam sivarpanam

„Felajánlok egy bilwa levelet Sivának, ami olyan fontos, mint Salagram követ felajánlani egy papnak, vagy mint elvégezni a legmagasztosabb tűzceremóniát a Holdnak.”

Dandi koti szahaszréna

vadzsapéja sathani csa

koti kanya maha dánam

eka bilwam sivarpanam

„Felajánlok egy bilwa levelet Sivának, ami olyan mintha több ezer elefántot adományoznánk, vagy elvégeznénk több száz kedvező ceremóniát, vagy megajándékoznánk több millió ifjú hölgyet.”

Laksmjasthanutha uthpannam

Mahadévaszja csa prijam

Bilwa vriksam prajacsámi

eka bilwam sivarpanam

„Felajánlok egy bilwa levelet Sivának, ami Laksmi a Szerencseistennőjének kebleiből született és nagyon kedves Sivának.”

Darshanam bilwa vriksaszja

Sparsanam pápa nászanam

Aghora pápa szamharam

eka bilwam sivarpanam

„Felajánlok egy bilwa levelet Sivának, amit akár csak megérinteni vagy szimplán látni is azzal jár, hogy a legborzasztóbb bűneinktől is feloldozást kapunk.”

Kási ksétra nivászam csa

Kála bhairava darsanam

Prajága mádhavam dristvá

eka bilwam sivarpanam

„Felajánlok egy bilwa levelet Sivának, ami olyan jó tettnek számít, mintha Kásiban élnénk (Varanaszi Siva szent városában) és ott látnánk magát Sivát, az arany templomában.”

Mulatho brahma rupája

Madhjatho visnu rupini

Agratha Siva rupája

eka bilwam sivarpanam

„Felajánlok egy bilwa levelet Sivának, mert míg Brahmá az Univerzum alapjai, és Visnu a világi teremtés közepe, addig Siva a materiális világ csúcsán áll.”

Bilwashtakam idam punjam

Padéth siva szannidhau

Szarva pápa nirmukta

Siva loka mapnujath

„Aki elolvassa, ezt a verset megszabadul minden bűnétől és halálakor Siva Maga emeli Magához, saját spirituális világába.”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Bilwastakam- A Siva Ratri különleges Mantrája bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Pradosha Vrata- Siva Ünnepe Indiában | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..