Bhakti Kutir Bhindu: Az egészen bámulatos himalájai só…

sóTermészetesen én is vad összeesküvés párti vagyok, de azért nem elvetemülten. Mostanában halljuk azt itt-ott, hogy mérgeznek minket a sóval, de én nem gondolnám, hogy tudatos rosszindulatból fakad.

Ez kb. olyan, mint a cigaretta. Azt hiszem, 2012. Január 1-től van az, hogy már csak olyan dohány terméket lehet az Unió területén árusítani, ami át van itatva egy olyan vegyszerrel, aminek az a hatása, ha nem szívsz bele, akkor 1-2 percen belül elalszik.

Ez azért van, mert az EU területén minden évben 30-32 ember halálra ég a dohányzás közbeni elalvás miatt. Szóval, hogy ezek a balesetek ne forduljanak elő, bevezették ezt az új adalék anyagot. Persze nem tudom, hogy hány ember dohányzik az EU-ban, de ha azt mondjuk, hogy kb. 50 millió, akkor most 50 millió embert azért adalékoznak meg, hogy megmentsenek 30-at.

Szerintem ez így van a sóval is, picit belepiszkálunk, és akkor hátha jobb lesz tőle az emberek vérnyomása, érfali helyzete, stb… Persze ez is ilyen nyugati módon van csinálva, mindenkinek úgy is tutira ugyanaz lesz a jó!

De most már itt van a Himalája só, és ami egészen elképesztő az, hogy a mai tudomány 118 ásványi anyag létezéséről tud, ebből a himalájai só 84-et tartalmaz. Hm? Már olyan termékek is multi vitamin néven futnak, ami ennek az ásvány mennyiségnek a töredékét tartalmazzák. Szóval Himalája só!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: nem tudom mennyire emlékeztek, de kb. 10-12 évvel ezelőtt még csak egyetlen németcég kiszerelésében lehetet himalájai sót kapni, itthon, és úgy hívták a terméket, hogy Alexander Salz. Ez azért volt, mert egy olyan külszíni bányából hozatták a sót, amit még Nagy Sándor alapított kb. 2300 évvel ezelőtt, durva mi?

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske, Baktai Ádám válaszol, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..