Bemutatkozik a Bhakti Kutir Kalendárium!

így nézett ki a 2017-es példány…

A Bhakti Kutir Kalendárium egy már évek óta megjelenő, kicsi és belterjes, házi asztrológiai naptár, aminek az egyetlen célja az, hogy belecsempésszen a mindennapi működésünkbe egy kis szórakozást és egy kevéske többlet tudatosságot.

Napi, és havi szinten is tartalmazz asztrológiai előrejelzéseket, havi szinten egészség megőrző tippeket, valamint egy csomó spirituális napot is felsorolunk benne, hogy szép és hasznos napokra tudjunk ébredni akkor is, amikor úgy tűnne, hogy megint egy hétköznapi keddre, vagy péntekre ébrednénk.

Valamint a Bhakti Kutir Kalendárium egy határidő napló, ami a következőket tudja:

  • Hétköznapi A5-ös méretű, kemény borításban, határidőnaplós formátumú. Minden hét két lapra terül el, ahogy kinyitjuk a naplót. És persze van benne kicsi madzag is, hogy könnyű legyen megtalálni, hogy hol tartunk az évben. Azt, hogy hogyan fog kinézni az színeiben változik, de szép és ízléses.
  • A kalendárium tartalmaz egész évre, mindennapos asztrológia előrejelzést, ikonos formátumban. Ebből kiderül, hogy aznap kemény, lágy, gyors vagy szilárd nap várható. Valamint minden hónapra előre egy bővebb havi előrejelzést is. Ez a 12 hónapra 18-24 oldalnyi írott szöveget jelent.
  • Tartalmazza a főbb spirituális ünnepeket az indiai spirituális kultúrából.
  • Hogy ne csak hindu dolgok legyenek benne, természetesen benne lesznek a tibeti naptárból a tízmilliószoros napok, és a rendszeresen ismétlődő Gyógyító Buddha napok is, mert azokon a napokon érdemes az egészségünkért tenni.
  • De megtaláljátok benne a rendszeresen ismétlődő hindu napok is, mint például a kéthetente megünnepelt Siva napokat és a szintén kéthetente ismétlődő Ekadaszi napokat is. Az utóbbit sokak Jóga böjtnek hívják, amikor is a gabonáktól való tartózkodás nem csak fizikailag, de spirituálisan is jól hat ránk.
  • Ha már a böjtnél tartunk, akkor lesz minden hónapra egy egyszerű tisztítókúra is, ami ötvözni fogja az ájurvéda, a hatha jóga és a taoista jóga gyógymódjait is. (Például: a taoista kultúrában a februári hónaphoz köthetőek a veséink, amit nagyon könnyedén át tudunk tisztítani és karban tudunk tartani reggel egy pohár citromos víz elfogyasztásával).
  • Természetesen benne lesznek a telihold és újhold időpontjai, a nemzeti ünnepek, és minden más, ami egy határidőnaplóhoz kell.
  • Valamint a Kalendárium elején megtalálható egy kis útmutató, hogy hogyan használjuk a naptárat és néhány táblázat a Holdállásokkal kapcsolatosan. Benne a 27 fő csillagkép leírása, a Holdtölték napjaink leírása és a hét napjainak természete. A táblázatok, megmondom őszintén azért lettek bele téve, hogy legyen olyannyira hasznos információk a kis könyvecskében, hogy az év végén se dobjátok ki a szemétbe.
  • És a nagyágyú,  mely napokra esnek a Sziddha és a Mrityu Jóga napok, tehát a tuti siker, és a tuti bukó napok.
  • Összességében a spirituális ünnep napokkal, az ismétlődő napokkal és Sziddha/Mritju napokkal kb. 200 napra jutt valami extra, minden évben. Ez azért is fontos, mert a Kutir Kalendárium eredeti ötlete az volt, hogy egy kicsit megtörje a mindennapok monotóniáját és bele csempészen egy kis extrát a hétköznapokba. De persze az is fontos lenne, hogy megtanuljunk egy kicsit tudatosabban élni, amikor az ember nem kezd bele fontos dolgokba nehéz asztrológiai napokon, és igenis kivárja a jó asztrológiai napokat a fontos élethelyzetek tekintetében.

így néz ki a Kalendárium, kinyitva…

Szóval, ha érdekel benneteket a kalendárium, akkor a kutir.kalendarium@gmail.com címre tudtok írni nekünk. A Kalendáriumokat általában már December elején meg lehet szerezni, meghirdetett személyes átvételi időpontokban vagy házhoz szállítva a GLS futárszolgálaton keresztül.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Amennyiben hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést kérném megosztani, hogy minél több érdeklődőhöz jusson el, mert minden évben csak akkor szoktunk belevágni a Kalendárium megvalósításába, ha van elég megrendelés a tényleges nyomtatáshoz.  

ilyen volt a 2016-os Kalendárium…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..