Baktai Ádám a “Bhakti Kutir Papája”

DSCF2165Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője

Szakterületei:

Védikus terápiás foglalkozások:

Orientális egészség megőrző foglalkozások:

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 6 éves kora óta vegetáriánus. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. Itt nemcsak a fent említett tárgyakat sikerült tanulmányoznia, de az ősi indiai tudományok kulturális hátterébe is bepillantást nyerhetett. Az oktatás a papneveldében ősi, védikus környezetben zajlott. A napirendben hajnali meditáció és istentisztelet, tanórák, főzés, szertartások, takarítás és kerti munka is szerepelt.

Baktai Ádám 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét. Baktai Ádámot 1995-ben szentelték pappá. Az iskola rendje alapján érettségi után, a diákok azt tanulhattak, amihez affinitásuk volt. Így 3 év alapozást követően, érettségi után, 1995-től Baktai Ádám 7 éven keresztül hatha jógát, védikus asztrológiát, zen shiatsut (klasszikus japán manuálterápiát), ájurvédát (klasszikus indiai gyógyászat) és vastut (védikus építészet) tanult intenzíven. A kötelező tanulmány volt még a vallás filozófia és a szertartástan.

Szintén 1995-ben kapta Reiki I-es beavatását japán mestertől, 1997-ben a mesteri behangolást, azóta tanít ő maga is Reikit. 1996-ig Indiában az iskola berkein belül tanított, ez év végén, Dél-Afrikában tartotta első nyilvános jóga óráját.

Azóta papként, védikus asztrológusként, jóga oktatóként, shiatsu, ájurveda és reiki terapeutaként, valamint vastu shastra tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.

Ide kattintva el tudod olvasni Baktai Ádám Hatha Jóga önéletrajzát…

Bejelentkezni hozzá a +36 30 417 9862 telefon számon lehet, sms-ben. Bent a belvárosban a XI. kerületben lehet hozzá időpontot kérni.

Baktai Ádám a “Bhakti Kutir Papája” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Papp Orsolya hozzászólása:

  Kedves Ádám,
  szeretnék elmenni hozzád egy védikus asztrológiai elemzésre.
  Mikor tudnám ezt megtenni? És mire van szükséged ehhez?

  Köszönöm,
  Orsolya

  • Csorba Gusztáv hozzászólása:

   Hare Krishna!

   Fogadd hódolatom.Szertenénk elmenni hozzád.4 fős bhakta család vagyunk,asztrológiai tanácsot kérnénk.Ha lehet időpont egyeztetéssel.
   Örök szolgád!
   Haribol!

 2. Visszajelzés: Spirituális Tanítás a Bhaktikutirban. Téma: Dharma | Bhakti Kutir

 3. Morvai Éva hozzászólása:

  Mikor és hol vehetem át a kalendáriumomat?
  Kicsit elkéstem, mert nem kaptam értesítést az emailemre.
  Üdv ?Morvai Éva
  morvai11vgmail.com

 4. Morvai Éva hozzászólása:

  MIKOR ÉS HOL VEHETEM ÁT A KALENDÁRIUMOT???
  VAGY PÓSTÁN MEGKAPOM?
  Morvai Éva
  1148 Bp.Adria Sétány 4 /F

 5. Kalman hozzászólása:

  Kedves Ádám, fiatal srác vagyok, másfél éve bringás balesetet szenvedtem, azóta sokféle fájdalomtól szenvedtem már. Idén augusztusban egy kínai orvos a csípőmet megrángatta, és azt éreztem akkor, hogy a jobb csípőízület belül picit elmozdult, jelenleg kis terhelésre is fáj.

  Ha csípőízület elmozdulás a probléma vissza tudnád állítani a helyére? (Több manuálterapeutánál is jártam már, néha egy alapos nyújtás után több napra elmúlik a fájdalom.) Van az L4-L5 tájékán is egy blokk, amiről rtg felvétel is van, ez is okozhatja a csípőfájdalmat. Minden nap lassú statikus nyújtásokat végzek, sokat lazultam, de a problémára nem sikerült tartósan nagyon hatni. Tudnál segíteni?
  köszi a gyors válaszod!

 6. Tüske Ibolya hozzászólása:

  Kedves Ádám!
  Amikor nálad voltam két terméket ajánlottál ,az egyik a TRIKATU, a másik BRAHMI névre hallgat. Kérdésem a következő a kapszulákat vízzel simán beveszem, vagy a kapszulából a port kiveszem és úgy hasznosítom. Ezt azért is kérdezem mert azt mondtad, mézzel vegyem be.
  Sajnálom hogy ilyen butát kérdezek. Válaszodat előre is köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.