Baktai Ádám a “Bhakti Kutir Papája”

DSCF2165Védikus pap, az indiai kultúrtudományok és gyógymódok szakértője

Szakterületei:

Védikus terápiás foglalkozások:

Orientális egészség megőrző foglalkozások:

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora óta a keleti kultúra közelében élt. 6 éves kora óta vegetáriánus. 15 éves korában Indiába került egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. Itt nemcsak a fent említett tárgyakat sikerült tanulmányoznia, de az ősi indiai tudományok kulturális hátterébe is bepillantást nyerhetett. Az oktatás a papneveldében ősi, védikus környezetben zajlott. A napirendben hajnali meditáció és istentisztelet, tanórák, főzés, szertartások, takarítás és kerti munka is szerepelt.

Baktai Ádám 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét. Baktai Ádámot 1995-ben szentelték pappá. Az iskola rendje alapján érettségi után, a diákok azt tanulhattak, amihez affinitásuk volt. Így 3 év alapozást követően, érettségi után, 1995-től Baktai Ádám 7 éven keresztül hatha jógát, védikus asztrológiát, zen shiatsut (klasszikus japán manuálterápiát), ájurvédát (klasszikus indiai gyógyászat) és vastut (védikus építészet) tanult intenzíven. A kötelező tanulmány volt még a vallás filozófia és a szertartástan.

Szintén 1995-ben kapta Reiki I-es beavatását japán mestertől, 1997-ben a mesteri behangolást, azóta tanít ő maga is Reikit. 1996-ig Indiában az iskola berkein belül tanított, ez év végén, Dél-Afrikában tartotta első nyilvános jóga óráját.

Azóta papként, védikus és orientális tudományok terapeutájaként és tanácsadóként tevékenykedett már Indiába, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritsiuson, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és most Magyarországon.

Ide kattintva el tudod olvasni Baktai Ádám Hatha Jóga önéletrajzát…

Bejelentkezni hozzá hétköznapokon reggel 8.30 és 10.00 között, Gabinál a + 36 30 786 0966-os telefon számon tudtok, vagy a +36 30 417 9862 telefon számon, sms-ben. Bent a belvárosban a XI. kerületben lehet hozzá időpontot kérni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám a “Bhakti Kutir Papája” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Papp Orsolya hozzászólása:

  Kedves Ádám,
  szeretnék elmenni hozzád egy védikus asztrológiai elemzésre.
  Mikor tudnám ezt megtenni? És mire van szükséged ehhez?

  Köszönöm,
  Orsolya

  • Csorba Gusztáv hozzászólása:

   Hare Krishna!

   Fogadd hódolatom.Szertenénk elmenni hozzád.4 fős bhakta család vagyunk,asztrológiai tanácsot kérnénk.Ha lehet időpont egyeztetéssel.
   Örök szolgád!
   Haribol!

 2. Visszajelzés: Spirituális Tanítás a Bhaktikutirban. Téma: Dharma | Bhakti Kutir

 3. Morvai Éva hozzászólása:

  Mikor és hol vehetem át a kalendáriumomat?
  Kicsit elkéstem, mert nem kaptam értesítést az emailemre.
  Üdv ?Morvai Éva
  morvai11vgmail.com

 4. Morvai Éva hozzászólása:

  MIKOR ÉS HOL VEHETEM ÁT A KALENDÁRIUMOT???
  VAGY PÓSTÁN MEGKAPOM?
  Morvai Éva
  1148 Bp.Adria Sétány 4 /F

 5. Kalman hozzászólása:

  Kedves Ádám, fiatal srác vagyok, másfél éve bringás balesetet szenvedtem, azóta sokféle fájdalomtól szenvedtem már. Idén augusztusban egy kínai orvos a csípőmet megrángatta, és azt éreztem akkor, hogy a jobb csípőízület belül picit elmozdult, jelenleg kis terhelésre is fáj.

  Ha csípőízület elmozdulás a probléma vissza tudnád állítani a helyére? (Több manuálterapeutánál is jártam már, néha egy alapos nyújtás után több napra elmúlik a fájdalom.) Van az L4-L5 tájékán is egy blokk, amiről rtg felvétel is van, ez is okozhatja a csípőfájdalmat. Minden nap lassú statikus nyújtásokat végzek, sokat lazultam, de a problémára nem sikerült tartósan nagyon hatni. Tudnál segíteni?
  köszi a gyors válaszod!

 6. Tüske Ibolya hozzászólása:

  Kedves Ádám!
  Amikor nálad voltam két terméket ajánlottál ,az egyik a TRIKATU, a másik BRAHMI névre hallgat. Kérdésem a következő a kapszulákat vízzel simán beveszem, vagy a kapszulából a port kiveszem és úgy hasznosítom. Ezt azért is kérdezem mert azt mondtad, mézzel vegyem be.
  Sajnálom hogy ilyen butát kérdezek. Válaszodat előre is köszönöm.

 7. Néder Mihályné hozzászólása:

  Kedves Ádám !

  Szeretném megkérdezni, hogy a Triphala együtt fogyasztható-e a Bael-lel, egy idős úrnak szeretném ajánlani, akinek székrekedése van és egészségtelenül étkezik. Ha igen, akkor az eredmény észlelésétől számítva mennyi ideig fogyassza, tudom, hogy a Triphalát 3 hónapig kell szedni, a Baelt meddig ?
  Válaszát köszönöm !

  Üdvözlettel: Néderné

 8. Visszajelzés: Tűzceremónia az Új Bandha Works-ben. - Bandha Works Jógaiskola

 9. Gáspár Joli hozzászólása:

  Kedves Ádam
  Egy jó ideje az az érzesem mint ha nem lennek önmagam.
  Korábban havonta,hetente,majd napi rosszulleteim vannak.
  Fájnak a szemeim nagyon,gyakran a fejem,hányingerem van,a gyomrom is szokott fajni,es az összes izületem.
  A labor eredmenyein jók,mrim jó.
  A fejemmel van valami,mindent elfelejtek,vagy meg sem.bírom jegyezni,olyan mint ha egy nagy tegla lenne benne.
  Szóval eléggé vacakul vagyok.
  Tudsz rajtam.segiteni?
  Köszönettel
  Joli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..