Az új helyünk felszentelése…

homaFebruár 28, és Siva Ratri alkalmából, most Pénteken megtartjuk az új helyünk a Védák Háza Buda szentelőjét. 

19 órakor kezdjük a bulit, és egy picit majd mesélek nektek arról, hogy mit is jelent az, hogy Siva Ratri, azaz Siva Estje, ami az év legnagyobb varázslós estje, és persze elmondom majd nektek, hogy miről is fog szülni a felszentelés.

Ez a rítus Indiában már több mint 5000 éve, ugyanígy zajlik, és semmi sem változott a mozzanatokban és a mantrákban, amit most majd ti is látni fogtok. 

A szertartás során majd mindig minden egyes résznél és rítusnál elfogom nektek mondani, hogy mit és miért csinálunk, így még élvezhető is lesz az esemény, de azért készüljetek fel rá, hogy egy jó másfél órát biztos, hogy elfogunk varázsolgatni.

Ha, ti is részt szeretnétek venni a szertartáson, esetleg a saját kis lakóhelyeteket vagy irodátokat is felturbóznátok egy kicsit spirituálisan, akkor gyertek fehér ruhába, hozzatok magatokkal rizslisztet, néhány szál sok szirmú virágot, pl. rózsát, és tiszta még használatlan falapot, amire feltudjátok majd szórni a lakásotokat szimbolizáló rizsliszt mandalát, és egy darab gyümölcsöt. A falap ne legyen túl nagy, mert akkor nem fogunk elférni.

Bármi kérdésetek lenne nyugodtan írjatok nekem, mostanság már jobb vagyok a válaszolásban.

Bővebben itt tudtok olvasni a védikus szertartásokról, habár ez az oldal még készül. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..