Az asztrológiailag támadott vagy gyenge Nap bolygó kiengesztelése…

Bizonyos szempontokból az asztrológia rendszerének legfontosabb bolygója, természetesen a Nap.

A Nap, aminek legprominensebb területei az énünk, az egészségünk és minden, ami kapcsolódik a vezetéshez és irányításhoz. Ezért is vannak olyan érdekességek az asztrológiában, mint pl. az, hogy a csontok és csontszerkezet a Szaturnuszhoz kapcsolódik, de a gerinc már a Naphoz. Vagy az, hogy az idegrendszer a Merkúrhoz kötődik, de az agy a Naphoz. De pl. ezért is a Nap szimbolizálja az apa szerepet, mert az apának kellene vezetnie és óvnia a családot.

Így természetesen a főnöki pozíció, az állam, mint apparátus és  a feljebbvalói szerep is a Naphoz sorolódik a Védikus Asztrológiában.

Így ha ez a bolygó gyengén szerepel az asztrológiai képletünkben, az komoly hatással bírhat az egészségünkre, a kapcsolatainkra a vezetőséggel és úgy általában az önképünkkel.

Íme néhány védikus és tantrikus megoldás a gyenge Nap kiengesztelésére:

A legkézenfekvőbb természetesen az, hogy Vasárnap, a Nap bolygó által uralt napon (lásd Sunday angolul), tegyünk felajánlásokat és/vagy önzetlen cselekedeteket.

Felajánlhatjuk a méltán híres Nap mantrát a Navagraha Stotramból, a Vers a 9 Bolygóhoz írásból, amit maga Vjászadév írt, aki pl. leírta a Védákat is. Íme a mantra:

De akár felajánlhatjuk a Nap bolygó Istenének mantráját is, ami Rámának a Rámajána nagy Hindu eposz főhősének szól:

Om Ráma Rámaja namaha, azaz “felajánlom tiszteletem Rámának!”.

Ezek rövid mantrák, így akár 108x is elmondhatjuk őket.

Ha viszont inkább felolvasnánk egy hosszabb mantrát, mert nem vagyunk olyan mantra ismétlősök, akkor az Aditja Hridayam 31 versét ajánlanám, a Rámajánából.

A kissé bonyolultabb eljárások felsorolása:

  • Hölgyek bal kézen, urak jobb kézen hordjanak egy piros/vörös köves gyűrűt a gyűrűsujjukon. Minden kő jó, ami nem koráll. Tehát jó a napkő, a karneol, a gránát, az aranyeső, a vörös turmalin, de akár a rubin is!
  • Tegyünk felajánlásokat a Napnak, napkeltekor, akár minden nap. De Vasárnap mindig!
  • Ajánljunk fel búzát és barna cukrot teheneknek, főként fekete teheneknek.
  • Végezzünk rendszeres Nap Üdvözlet-et, a Hatha Jóga egyik legismertebb gyakorlatait.
  • Adakozzunk búzát, barna cukrot és vörös rezet a rászorulóknak. Időzítsük ezeket az adományokat Vasárnapra.
  • Ne fogadjunk el semmit ajándékba, vagy ingyen. Mindig adjunk valamit viszonzásul.
  • 43 napig, Vasárnaptól-Vasárnapig engedjünk le némi barna cukrot bármilyen folyón vagy patakon, minden áldott napon.
  • Talizmánként hordjunk egy kis darab Bengáliai Birs gyökeret a nyakunkban, fehér cérnával rögzítve.

Ki engesztelésre fel!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..