Az aktuális Védikus Asztrológiai előrejelzés: Nap a Kosban (Április 14 – Május 15)

astroÁprilis 14-én a Nap belép a Kosba, ami a kezdetek, a fej és a gondolkodás jegye az asztrológiában, és maga a Nap bolygó itt van a lehető legerősebb pozícióban. Az első két hétben a Nap az Asvini csillagképben lesz, ami a varázslatos kezdetek csillaga is egyben, és ott lesz a Ketu , a leszálló Holdcsomópont bolygója is, így ebben a szakaszban új és meghatározó dolgokba kezdeni kifejezetten könnyebb lesz. Ha az egészségünkkel kapcsolatosan és kifejezetten az életviteli rendszerünkkel kötődően kívánunk változtatni, akkor még áldásosabb lesz az ebben az időszakban megkezdett cselekedetünk.

Ugyanakkor egy aprónyit vigyáznunk is kell ezzel a bolygóállással, mert a Kos egy tüzes jegy, a benne álló Nap és Ketu szintén tüzes bolygók, és magát az egészet a Mars (szintén tüzes planéta) is fényszögeli a Szűzjegyéből. Ennyi tűzzel a Kosban vigyázni kell a hirtelen döntésekkel, a meggondolatlan viselkedéssel és a fejsérülésekkel is többek között.

Április 20-ával aztán a Merkúr is megérkezik a Kosba és így újdonsült ötleteinket és elképzeléseinket kifejezetten jól fogjuk tudni kommunikálni, sőt ha abba az irányba megyünk, hogy ezeket a friss felismeréseinket el is akarnánk adni, akkor az is támogatottságot fog élvezni ebben az időszakban.

Aztán Április 27-én a Nap átér a következő csillagképbe, a Bharaniba, ami a Vénusz csillagképe és közben maga a Vénusz is beér a Halakba, ahol a legerősebb pozícióba kerül. Így mivel a Vénusz kecsessége és ínyencsége képes eltántorítani a Nap erejét, ebben a szakaszban már nem lesz annyira könnyű átütő sikereket elérni újításainkkal, itt már komoly elhatározásra és kemény munkára lesz szükségünk a dicsőség érdekében.

Persze azzal, hogy a Vénusz a legerősebb helyzetébe lép, kezd előállni az év legjobb napja asztrológiailag, ami egyébként Május 2-án lesz, és azáltal lép életbe, hogy a Nap, a Hold és a Vénusz is a lehető legerősebb jegyeikben állnak.

Bármibe is kezdünk bele ezen a napon, az biztosan jól és kellemesen fog összejönni. A pikantériája az egésznek az, hogy az előző éjjel 23 óra 30 perctől, Május 2., hajnal 1 óra 30 percig lesz a leghatékonyabb szakasza az év legjobb napjának.

Május 4-én a Merkúr átér a Bikába és megint előáll a túl sok tűzhatás a Kosban, szóval mindenki, aki picit is vezetőbb pozícióban dolgozik, vagy bárki, aki valaminek a feje annak vigyáznia kell, hogy még véletlenül se próbálkozzon életre szóló diktátori pozícióba emelkedni, még akkor sem, ha érzi rá a késztetést.

Egyébként a Merkúr a Bikában azt fogja éreztetni velünk, hogy családi köreinkben kell kamatoztatni a kommunikációs képességeinket és azt is, hogy most jött el az idő a régi sérelmek feloldására, de a sok tűz hatás a többi bolygóállásból eredendően nem teszi alkalmassá ezt a korszakot a nagy családi lelkizésekre. Pl. a Ketu és a Nap fényszögeli az eleve partnerkapcsolatot támadó Szaturnuszt és Rahut a Mérlegben.

Ez a sok tűz Május 11-ével még inkább előtérbe fog kerülni, mert a Nap átér majd a 3. csillagképbe, a Krittikába, ami még több tüzet rejt magában, szóval vigyázzunk magunkra és a szeretteinkre.

Május 15-én a Nap is átlép a Bikába, de ez már a következő hónap története.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..