Aktuális Védikus Asztrológiai előrejelzés: 2015.November 16-December 16 között…

astrolNap a Skorpióban:

Amikor két olyen formátumú bolygó, mint a Nap és a Szaturnusz bekerül a Skorpió jegyébe, az egy rendkívül misztikus bolygóállás. Maga a Skorpió jegy a természetes zodiákus 8. háza, ami persze materiálisan eléggé kellemetlen, mert a balesetekkel, a nehézségekkel és hirtelen jövő betegségekkel kapcsolatos, de spirituálisan meg az okkult dolgokhoz köthető, és mindenhez, ami misztikus. De a Skorpió és a Nyilas jegyeit mondják a harcos szerzetesek zodiákusainak is.

Ráadásul mindkét bolygó erős helyzetben áll itt, mert míg a Szaturnusz bolygó azért erős, mert fényszögeli a saját házát a Skorpióból, addig a Nap meg azért erős a Skorpióban, mert baráti viszonyban van a Marssal, a jegy urával. És az köztudott, hogy erősebb bolygók jobb eredményeket adnak, mint a gyengébbek, még akkor is, ha az egy keményebb bolygó, mint pl. a Szaturnusz, vagy éppen a Nap.

Ugyanakkor mindkét bolygó, a Nap is és a Szaturnusz is fizikai természetűek, sőt a Szaturnusz kifejezetten aszketikus és önzetlen. Így összpontosítsunk a spiritualitás fizikai formáira, mint pl. a jóga, vagy tai chi, de akár lehet szó böjtről is vagy valami más fizikai kihívásokat állító formájáról a lelkigyakorlatoknak.

És persze ez mind hatványozottabban jót fog tenni nekünk, ha elvonultan, egymagunkban végezzük el a fent említett gyakorlatokat.

Aztán csupán egy nappal később a Merkúr is belép a Skorpióba, ami így bontja a házcserés bolygóállást a Vénusszal, így az utóbbi gyengébb pozícióban marad ott a Szűzben.

Ezzel a váltással előállt az a bolygóállás, hogy a 9 bolygóból, amelyeket figyelemmel kísérünk a Védikus Asztrológiában, 3 áll a Szűzben és 3 a Skorpióban. Ezek a természetes zodiákus 6. és 8. jegyei, a gyógyítás és a misztikum csillagképei, egy szempontból. Az evilági élet viszonylataiban viszont kellemetlen jelenségek, így persze vigyázzunk a balesetekre, a vitákra és összetűzésekre, valamint arra, hogy ilyenkor embertársaink is ingerültebbek.

Azonban ha a lelki dolgokra összpontosítunk ebben a szakaszban, egyrészről kikerülhetjük a materiális nehézségeit ennek az időszaknak, másrészről igen csak támogatottak lesznek lelki törekvéseink.

Szóval, ha már halogattunk egy ideje egy Reiki tanfolyamot, vagy éppen azt, hogy elmenjünk egy jó asztrológushoz egy kis iránymutatásért, vagy beiratkozzunk valamilyen spirituális témájú előadás sorozatra, itt az ideje.

Ez annyiban módosul November 30-tól, amikor a Vénusz belép a saját házába a Mérlegbe, hogy immár a két tanító bolygó a Vénusz és a Jupiter is erős helyzetben lesznek. A Jupiter a barátja házában áll az Oroszlánban, a Vénusz pedig a saját jegyében. Így azt a lelki tudást, amit most fogunk elsajátítani valószínű, hogy tanítani is fogjuk, és alkalmazni is mások kezelésében, gyógyításában. Hajrá!

De arra mindenféleképpen vigyázzunk, hogy így egyedül maradt a Rahu a Marssal a Szűz jegyében, ami komoly agressziót is szülhet a 6. házban, az alkalmazottaink, szomszédaink, albérlőink irányába, vagy irányából.

Majd December 6-án a Merkúr áthalad a Nyilasba, ami a természetes zodiákus 9. háza, ami a spiritualitás és a lelkiség területe is, szóval érdemileg ennek a korszaknak a hívásai nem igazán változnak, de talán egy picit nehezebb lesz a tisztán látás, mert a Merkúr és a Jupiter azért nem igazán jönnek ki jól egymással.

Talán azt mondhatnánk, hogy ezekre a napokra a jó tanács az lenne, hogy fókuszáljunk, ne veszítsük céljainkat szem elöl. Mert tudjátok a céljaink általában az álmaink is egyben, csak egy határidővel felaggatva.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Aktuális Védikus Asztrológiai előrejelzés: 2015.November 16-December 16 között… bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Asztrológiai előrejelzés az év végéig: 2015. December: 16-31… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..