Aktuális Asztrológiai Előrejelzés: Nap a Skorpióban (2014. November 16 – December 16)…

scorpioAmikor 3 ilyen formátumú bolygó, mint a Nap, a Vénusz és a Szaturnusz bekerül a Skorpióba jegyébe, az egy rendkívül misztikus bolygóállás. Maga a Skorpió jegy a természetes zodiákus 8. háza, ami persze materiálisan eléggé kellemetlen, mert a balesetekkel, a nehézségekkel és hirtelen jövő betegségekkel kapcsolatos, de spirituálisan meg a picit furább, okkultabb dolgokhoz köthető, a böjtökhöz és mindenhez, ami misztikus.

Ráadásul a Vénusz és a Szaturnusz bolygók is fényszögelik a saját házaikat innen, ami erősebbé teszi hatásaikat, míg a Nap meg azért erős a Skorpióban, mert baráti viszonyban van a Marssal, a jegy urával. És az köztudott, hogy erősebb bolygók jobb eredményeket adnak, mint a gyengébbek, még akkor is, ha az egy keményebb bolygó, mint pl. a Szaturnusz.

De ugyanakkor a Szaturnusz pl. az aszketikusságáról is híres, és az önzetlenségéről is. Míg a Vénusz amellett, hogy a szépség, lágyság, ínyencség és a luxus bolygója is, közben a papi kaszthoz tartozó planéta, ami a tanítással és a gyógyítással is kapcsolatos. A Napról meg nem is beszélve, mert mint a légfényesebb égitest, Ő világosságot hoz minden értelemben, fizikailag is és természetesen a szellemi és a spirituális síkon is.

Szóval lehet keseregni, hogy mennyire meg van pakolva a Skorpió és, hogy ez mennyire egy kemény szakasz lesz, de ezt lehet úgy is nézni, hogy 3 a spiritualitáshoz erősen kötődő bolygó a misztikusság jegyében áll. És így akkor én bátran ajánlanám is, hogy igenis keljünk korán, böjtöljünk egy picit, meditálgassunk és vessük bele magunkat a lelkigyakorlatok világába.

És most én nem egy ilyen „ezo elvontak aranybányája” szakaszt látok itt kibontakozni, hiszen a Nap és a Szaturnusz igenis fizikai bolygók, szóval ez nem egy elszállós szakasz, hanem én egy kőkeményen „bele tudjuk csempészni a világi, fizikai életünkbe a spiritualitást” időszakot vizualizálok erre az időre.

Erre még rájön az, hogy a Merkúr November 24-én 4. ként becsatlakozik a Skorpióba, ami így kifejezetten arról fog szólni, hogy a spirituális törekvéseinket igenis rendszerezzük, és beleépítve a mindennapjainkba végezzük a lelkigyakorlatainkat.

Ugyanakkor a Nap/Merkúr együttállás az egyik leggyakoribb bolygó együttes az asztrológusok képletében, szóval komoly ingerenciánk lesz spirituális tanulmányok kezdéséhez is. Főként úgy, hogy a Skorpiót és a benne lévő bolygókat a Jupiter is fényszögeli a lehető legerősebb pozícióból, és ugyebár a Jupiter szanszkrit neve az, hogy „Guru”, tehát a mester. Továbbá a Ketu is odahat, aki meg a megvalósított tudás, a felszabadulás és a természetes gyógymódok bolygója is egyben, szóval ez az elmélyülés szakasza lesz az évünknek.

Aztán November 27-én a Mars átmegy a Bakba, ahol a Mars a lehető legerősebb pozícióba kerül, és házcserés állásba a Szaturnusszal, így előáll az a helyzet, hogy az összes férfi bolygó egész kiváló pozícióba kerül, szóval ez lesz még egy szakasz, ahol ilyen kis szupermenek fognak leszületni a mi kis világunkba.

Aztán December 5-én a Vénusz átvándorol a Nyilasba, és habár ez egy picit elvontabban is, de egyértelműen még mindig a spirituális gondolkodást fogja jobban előtérbe helyezni. Ezt azért mondom, mert a Jupiter és a Vénusz azért nincs a legjobb viszonyban egymással attól függetlenül, hogy mindkét bolygó gondolkodó típus.

A Védikus kultúrában a Jupiter az Istenek, a Vénusz pedig a démonok Mestere. Így a Vénusz a Jupiter házában képes egy picit túlgondolkodni, túlspilázni még az ezotériát is.

Aztán December 13-án először a Merkúr csatlakozik a Vénuszhoz a Nyilasban, majd December 16-án a Nap is átvándorol ugyanoda. Ezek a bolygóállások már inkább azt fogják erősíteni bennünk, hogy a frissen felturbózott lelki életünk tapasztalatait kezdjük el másokkal megosztani. Nem is kell majd sokat tennünk az ügy érdekében, most nyitott fülekre fogunk találni. Társaink nemcsak, hogy végighallgatnak bennünket, de még hálásak is lesznek a mi elképzeléseinkért.

És innen folytatjuk majd a következő asztrológiai szakasz leírásában.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..