Akaratom ellenére Május 28-án tantrikus gyakorlásba kezdtem!

Ez úgy volt, hogy még korán reggel bele ittam egy üveg aloe verás üdítőbe, amit a kocsiban találtam. Mint férfi ember, 3 hatalmas korty után döbbentem rá, hogy valami nincs rendben. 

Mint később kiderült a kisebbik fiam bele pisilt az üvegbe, mert dugózás közben már nagyon kellett neki. Azt nem sikerült kiderítenem, hogy volt-e aloés cucc az üvegben a bele pisiléskor, vagy tisztán húztam meg az anyagot.

Végül is benne van belőlem, most már bennem is van belőle.

De vissza térve a témához, mint azt sokan tudjátok, a bal kezes tantra egyik alap gyakorlata a Pancsa Makára Púdzsa, vagyis az 5 M betűs imádat. 

Ez az 5 M betű a:

  • Madya, azaz bor.
  • Mamsza, azaz hús.
  • Mala, vagyis a test által kiválasztott felesleges anyagok.
  • Maithuna, vagyis szex.
  • Múdra, vagyis rituális mozdulatok gyakorlása.

Természetesen ez nem a leghétköznapibb lelki gyakorlatok egyike még Indiában sem, de rövidre vágva a sztorit, az egész arról szól, hogy a fent említett kellékekkel lelkigyakorlatokat végző gyakorlók, azt mélyítik el magukban, hogy ők nem ragaszkodnak a materiális világ jelenségeihez.

Legyen az kellemes vagy egészen borzasztó, hiszen a szexet sem “csak” gyönyörű emberekkel gyakorolják, hanem ott azért becsúszik egy kis nekrofilia is. De evészetben sem ragaszkodnak a finomabbnál finomabb ételekhez, hanem néha becsúszik egy kis korpofília is, leöblítve egy kis aloés üvegben találtakkal.

Szóval ők nem ragaszkodnak a világhoz mert az csupán anyagi, és ők, mint lelkek nem éreznek sem kötödést, sem borzongást egy materiális megnyilvánulás irányában.

De persze ezt csak viccből írtam le nektek, hogy informálódjatok, India extrém spirituális gyakorlatairól is!

De valójában az igazi tantrát órákkal később sikerül megélnem, miközben Diósd felé robogóztam! Olyan szinten elkezdett ömleni az eső, hogy még a Tétényi utat sem sikerül elhagynom, de már totál át voltam ázva. Így arra gondoltam minek félrehúzódni, itt az ideje, hogy kipróbáljam a jóga pudingot. (Tudjátok a puding próbája az evés!)

Szóval úgy döntöttem, hogy puding testem jógával fogom ellenállóvá tenni a teljes átázással szemben, a lehűlő idővel szemben és a menetszéllel szemben.

Semmiféle nagy varázslást nem csináltam, csak a légzésemet a jobb orrlyukamra irányítottam, hogy végig Szúrja Bhédana légzést csináljak, felhúztam és megtartottam a teljes alsó bandhát, (magyarul felhúztam a fenekemet, a gátamat és az urogenitális diafrgamámat is), valamint felváltva énekelgettem magamban a Brahma Yajna mantrát, ami Agnihoz, a tűz Istenéhez szól és a Ram mantrácskát, ami szintén a tűzhöz szól. 

Az utat 27 perc alatt sikerült megtennem. A szoborpark előtti Shell kútig egyáltalán nem éreztem a bőrömön az átázott ruha érzetét. Akkor is csak a jobb alkaromon éreztem, és az út végéig sehol máshol. Pedig komolyabb zuhé volt, és lejtőn lefelé azért megy a robogóm 60-70-et is. Szóval a menetszél és a kiadós eső sem áztatott teljesen el, hála egy-két jóga gyakorlásnak és mantránk.

Most azt várom, hogy lerobbanok-e vagy sem. Ez 5 napja volt, még várom a megfázás első tüneteit.

Persze a történethez az is hozzá tartozik, hogy a jóisten szeret engem, és csak Diósdon a piros lámpánál fogyott ki a benzinem, a MOL kúttal egy vonalban, szóval extra robogó tolás nem volt benne a kísérletben.

És valójában így alakult ki a tantrikus irányzat is a Védikus rendszerben. A gyakorlók elkezdtek kipróbálni dolgokat, és aminek érezték a fizikai hatásait, azokra több hangsúlyt raktak.

Kb. mint ahogyan kialakult a brazil jiujitsu is. Elkezdték megtanulni a tradicionális jiujitsut egy japán mestertől, majd amit túl körülményesnek, vagy bonyolultnak találtak elkezdték kihagyni a gyakorlásból. És amit meg hasznosnak és egy éles szituációban alkalmazhatónak találtak, azokra több hangsúlyt fektetek. Valószínű, hogy a brazil jiujitsu a tantrája a tradicionális japán jiujitsunak is! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Azóta már eltelt másfél hét, és jelentem nem robbantam le. Tehát ér az, hogy jogával és mantrázással fűtsük magunkat!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Blog/Gasztro Blog, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..