4 hozzászólás

 1. Kovács Tibor
  2011. június 5. vasárnap

  Hari Ádám!

  Köszönöm ezt a részletes leírást a cseresznyéről, hasznos számomra.:)
  Nekünk is van két cseresznyefánk, ezek valamilyen ősi fajtából valók lehetnek, a szüleimtől maradt rám, nem keresztezett, javított fajta. Mindig június első hetére beérik, tudja a fa, mikor jön el az ideje, és onnantól 2-3 hétig szedhető, minden évben bőven terem, nem tud megszakadni, kiskorában gyorsan nő, látszik rajta, hogy tele van erővel a fa, és soha nem lesz kukacos a gyümölcse, valahogy megvédi magát, de más betegségektől is, nem kell permetezni, ontja a finom gyümölcsöt minden évben. Egyedül a seregélyekkel kell minden éréskor versenyeznem, hogy ki eszik többet belőle, persze ők többen vannak és igen falánkok, de azért eddig mindig szoktak nekem is hagyni, mert mindig megkérem őket, hagyjanak nekem is, talán megértik.:) Azt vettem észre, hogy a cseresznyefa mindig úgy növeszti az ágait, hogy könnyen meglehet mászni, így kínálja kedvesen csodás termését. Mikor nekiállok szedni, nem tudok ellenállni a finom szemeknek, először degeszre eszem magam, utána tudok csak a vödörbe is szedni belőle.:) Amikor már beérnek feketére a szemek, olyan ízharmónia alakul ki bennük, amit nem lehet elmondani, szétárad az ember szájában és olyankor csak a cseresznye létezik, ülök a fán és áldom a Teremtőt ezen csodálatos tettéért.:) Eddig csak azt tudtam, a cseresznye finom, most már általad a jó hatásairól is tudok, köszönöm.:)

  Majd elfelejtem, megértem miért ünneplik a Japánok a cseresznyefa virágzását, a mi fánk amikor kibontja fehér virágait, csodálatos szépségben pompázik, percekig tudom nézni, és nem unom meg, egyszerűen tökéletes a szépsége, mely szerényen nyilvánul meg néhány napra.:)

  Üdv: Tibi

  Válasz

 2. Nati
  2011. június 7. kedd

  Ha a cseresznyét elrakom befőttként(tartósítószer és cukor nélkül). ill. lefagyasztom, akkor teljesen elveszíti a fennt leírt hatásait,ill. melyik a kevésbé rossz megoldás? Sajnos a mi fánk be tud kukacosodni, ha nem tudjuk időben permetezni és ennek a figyelése, ill.kezelése elég macera. Muszály leszedni és csinálni vele gyorsan valamit.

  Nati

  Válasz

 3. Radákné Litresits Anikó
  2017. május 24. szerda

  Köszönöm ha híreket kapok az indiai kulturáról!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top
mobile desktop