Ájurvédikus műtét, felrobbanó kukta, egy őrületes történet a teljes Pancsa Karmáról…

untitledTémánk a tradicionális Pancsakarma kúra, amit akár lehet otthon saját közegben is csinálni. Persze a legtöbben azt szokták megkérdezni tőlem, hogy végezhető ez a kúra munka mellett? Mennyire nehéz betartani a diétás részét? Milyen hatás várható ettől az egésztől? Mi van ha ki hagy egy hetet, vagy nem tud ott lenni az elsőn?

Hát akkor szép sorjában…

Amit mi most meg fogunk csinálni, az a teljes tradicionális Pancsa Karma kúra.

Indiában ezt az kúrát alkalmazzák minden komolyabb betegségnél, legyen az öröklött, krónikus, autóimmun, stb. Az Ájurvéda azt mondja, hogy ezzel a kezeléssel minden bennünk lappangó vagy testünkben ép jelenlévő bajt teljesen kiírtunk. A teljes Pancsa Karma kezelés célja az, hogy abszolút beindítsa szervezetünk fantasztikus öngyógyító képességét.  

Egy kedves gyerekkori indiai osztálytársam édesapjának felrobbant egy kukta a kezében és teljesen összeégett az arca. Elment Dél-Indiába és egy Ájurvédikus klinikán elvégezte a teljes Pancsa Karma kezelést.

Ott az Ájurvédikus klinikán azt mondták, hogy az arcát teljesen rendbe tudják hozni, de hogy az órát majd műteni kell. A kúra 40 napja alatt végig kenték a homlokát egy olaj keverékkel, aminek hatására egy komolyabb bőr lebeny nőtt a homloka közepére.

A 40 nap után az arcbőre teljesen helyre állt, és a műtét igazából arról szólt, hogy teljesen eltávolították az összeéget orrszöveteket és a homlokán lévő bőr lebenyt metszették körbe, és azt varrták le a sérült orr területén.

Jó persze ez is egy csoda, de igazából az öreg azt mesélte, hogy neki az volt az egészben a legfantasztikusabb, hogy a kúra alatt a szinte teljesen ősz haja vissza feketedett, a kihullott részek vissza erősödtek és 2 db korában kiesett foga visszanőtt.

Szóval a Pancsa Karma hatása ténylegesen varázslatos, de most leszögezem, hogy műtétre semmilyen esetben sem fog sor kerülni.

Különben ez a kúra elég egyszerű a mechanikáját nézve. Általában egy hétig előkészítjük magunkat és utána jön a tisztító rítus. Pl. a hányást, a hasmenést és az egyik típusú beöntést csak egyszer indukáljuk az egész kúra alatt.

A diéta része egyszerű, mert nem bizonyos dolgokat lehet csak enni, hanem irányadó elképzelések mentén kell étkezni.  Ami a mai világban már minden élethelyzetben megoldható, legyen az egy török büfé, vagy egy munkahelyi menza, ahol létezik mondjuk rizs, főzelék és saláta.

Persze a cél az lenne, hogy rendkívül tiszta alapanyagokból együnk a kúra végéig, de ha amúgy nem vagyunk teljesen bio evők, nem tudom, hogy mi a különbség a boltban és egy jó kajálda kínálata között.

Pont ezért ha közben elutazunk, de betudjuk tartani az étkezésre vonatkozó alapszabályokat, folytathatjuk a kúrát később is. Dr. Pankadzs Naran Mumbaiban már HIV fertőzötteket is kigyógyított többek között a Pancsa Karmával, és ott pl. előfordult az, hogy annyira le volt már gyengülve a páciens, hogy szünetet kellett tartani a kúrában.

Szóval némi szünet néha még indokolt is. Így nem kell aggódni mert hiányzott anyagokat át tudom adni a hiányzóknak később is, és persze vissza tudnak csatlakozni az előadásokban, de annyival le lesznek maradva, amennyi időre elutaztak.

És ez vonatkozik arra is, hogyha valaki nem tud ott lenni az elsőn. Járjon be az előadásokra írja le a teendőket a többiekkel, de ő mindent 1 hét késéssel fog tudni megcsinálni.

Remélem megválaszoltam a kérdéseiteket. Mindenkit szeretettel várunk a Pancsa Karmára. Mi 24 nap múlva kezdjük a teljes Pancs Karma tisztítást!

Om Tat Sat

Akiknek ez az egész még új, Ide katt és mindent megtalálsz a teljes kúrával kapcsolatosan.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..