Ájurvéda tanfolyam 2.0, újfent havi 1-2 találkozóval…

A sikeres Ájurvéda Alaptanfolyam után, az lenne az elképzelés, hogy újra neki fussunk egy kis Ájurvédának, de miután már meg vannak az alapok, ebben az etapban egy sokkal praktikusabb megközelítést tálalnánk. Újfent havi 1 alkalommal találkoznánk, azzal a lehetőséggel egybekötve, hogy olykor most az előadások előtt tudnánk egyet jógázni is.

A rendszer marad ugyanaz, mint az Ájurvéda Alaptanfolyam estében, alkalmanként 3 óra hosszára fogunk találkozni.

Első előadás: A betegségek kialakulásának folyamata

Ezen alkalommal 2 megközelítésből fogjuk megközelíteni a terítékre kerülő témakört.

  1. Effektíve a betegség kialakulásának 6 fázisát, aminek tudtával képesek leszünk sokkal hamarabb észlelni a bennünk lappangó bajokat, és természetesen így hamarabb közbe is tudunk majd lépni.
  2. Valamint átvesszük a kifejezetten egyedi alkatokra jellemző hajlamokat is, mind fizikai, mind szellemi oldalról, ami elképesztő módon megkönnyíti magát a diagnosztizálás folyamatát.

Második előadás: Mi különbözteti meg a betegséget és az alkati hajlamokat

Nagyon sokszor teljesen feleslegesen alakul ki betegség tudat az emberben, hiszen azok a kellemetlenségek amelyek megzavarhatják a szervezetünk működését, egyáltalán nem betegségek. Szimplán az egyedi alkatunk és az alkatunk okozta hajlamok billennek ki, ami ugyan kellemetlen, de lényegesen könnyebb kezelni őket, mint a tényleges betegségeket.

Ezalatt az előadás alatt megfogunk ismerkedni a leggyakoribban használt Ájurvédikus gyógynövényekkel és keverékekkel is.

Harmadik előadás: Bevezetés a Védikus Pszichológiába

Az Ájurvéda elképesztő mennyiségű tudásállománya a jobb átláthatóság végett 8 alkategóriára lett felosztva. Ezek egyike a pszichológia. És mivel az Ájurvéda alaptanfolyam is nagy százalékban a testi területekre fókuszált, így arra gondoltam, hogy ezzel az előadással hódolhatnánk egy kicsit annak is, hogy hogyan látja az Ájurvéda tudománya a belsőnket.

Negyedik előadás: Ájurvédikus főzőcske 

2014 óta nem tartottam nektek főző tanfolyamot, szóval itt volt az ideje. De még nem teljesen állt össze bennem a kép, hogy mire fókuszáljunk. Legutóbb 3 gázrozsán 22 ételt főztünk meg 2 és fél óra alatt, szóval variációkban gazdag volt a felhozatal. De szerintem most arra kellene helyezni a hangsúlyt, hogy ha betoppanunk egy teljesen hétköznapi magyar közértbe, akkor milyen Ájurvédikus recepteket tudunk majd abból kihozni.

De ebben a kérdésben még várom az észrevételeiteket.

Próbaként arra gondoltam, hogy idén még fussunk neki egyszer ennek az oktatásnak is! Aztán jövőre meg majd meglátjuk, hogy hová tudjuk majd beilleszteni.

Tehát 2018. November 23-24-én lennénk, valamint November 30-án és December 1-én.

Péntekenként 17 órától leszünk 20 óráig. Szombatonként 10 órától leszünk 13 óráig. A szombati napokon Védikus Szuper Szeánsz Szombatot fogunk tartani. Tehát 6-tól fürdőzés, 8-tól olajos jóga, stb.

 Részvétel az Ájurvéda 2.0 előadáson 24,500 forint ellentételezéssel lesz kiegyenlíthető. Amennyiben valaki csak a főzés részére akar jönni, az az alkalom 8,500 forinttal lesz majd kiegyenlíthető. A főzés alkalomra kötelező lesz regisztrálni, hogy készülni tudjunk a megfelelő mennyiségekkel!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.