A Vénusz bolygó esetleges negatív hatásainak Védikus/tantrikus korrekciója…

A Vénusz bolygót mindig a szépséggel, lágysággal, nőiességgel, a luxussal, az erős nemi kisugárzással, a művészetekkel és az igényességgel kötik össze az asztrológiában.

De a Védikus asztrológiában a Vénusz bolygó esetében szóba kerül a spiritualitás is! Hiszen míg a Jupiter az Istenek mestere a Védikus irodalomban, addig a Vénusz a démonok guruja. Sőt a 2 pap bolygó a Védikus asztrológiában a Vénusz és a Jupiter.

De természetesen a Vénusz a spirituális kontextusban is megőrzi a természetét, tehát az eleganciát, a csillogást és a feltűnőséget.

Az ősi indiai társadalom szervezéssel kapcsolatos írások pl. azt ajánlják, hogy mindennapi papi feladatokra keressünk olyan papokat, akik főként jupiteri hatásokat hordoznak magukon, tehát szabálykövetőek, megbízhatóak és kötelesség tudóak. De amennyiben nagy ünnepségekre, vagy olyan rítusra készülünk, ahol fontos, hogy a pap minél jobban elvarázsolja a hallgatóságot, próbáljunk egy vénuszi papot felkérni az esemény levezénylésére.

De pl. ez így van az érzékiség terén is. Míg a Védikus asztrológiában a Mars mutatja az ösztönös szexualitást, és a szexuális vehemenciát, addig a Vénuszhoz a tanult szexualitás kapcsolódik pl. a tantrikus vagy taoista gyakorlatok révén, amely kultúrák sokkal intenzívebben kötődnek a spiritualitáshoz, mint a szexhez.

Szóval a Vénusz bolygó pont annyira kötődik a spiritualitáshoz, mint amennyire a csillogáshoz és/vagy szexualitáshoz is.

Amennyiben a horoszkópunkban fennáll némi negatív hatás a Vénusz bolygóval kapcsolatosan azt főként a partnerkapcsolatok terén szoktuk érezni, vagy annak hiányában és furcsaságában.

De érezhetjük a harmonikus, kifinomult dolgok területén is. Meg persze a szexualitás terén is, a vagy nem megvalósuló szexuális kapcsolatok révén, vagy a normáktól erősebben eltérőbb preferenciák igényei végett.

Fizikailag ez általában libidó hiányban, hormonzavarokban, bőr problémákban, férfiaknál spermium és spermaszám furcsaságokban szokott kiütközni.

Íme néhány korrekció a Vénusz negatív hatásaira:

  • Péntekenként, a Vénusz napján cselekedjünk önzetlenül.
  • Péntekenként mondjuk el a Vénusz bolygó mantráját a képről 108-szor. De vigyázat ez a mantra eléggé aktiválja az embert a partnerkapcsolat terén.
  • Hordjunk a Vénuszhoz köthető ékköveket: hegyikristályt, fehér zafírt, gyémántot, rózsakvarcot vagy kunzitot. Hölgyek bal, urak jobb oldalukon.
  • Adakozzunk édességet szegényeknek és özvegyeknek.
  • Mindig gheet használjunk és adakozzunk is gheet spirituális közösségeknek.
  • Amikor csak tudunk etessünk meg fekete teheneket.
  • Amikor csak tudunk etessünk lovakat.
  • Mindig hordjunk egy négyzet alakú ezüst lapot a tárcánkban.
  • Mindig frissen mosott ruhákban járjunk. Előző napi ruhákat ne vegyünk fel újra, régóta nem használt ruhákat mossuk ki újra hordás előtt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Egy hasonló írás, fókuszban a Jupiter kiengesztelése

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..