2 hozzászólás

 1. Aranylotusz
  2019. március 18. hétfő

  Jujjjjjj, de jó 💞🙏😇 köszönjük szépen 🙏😇 és a 18 maha és upa Puránáknál nem 3x 6?! Mert annyit sorolsz fel de az elején csak 3-3-at írsz le. 🙏😇💞

  Válasz

 2. Farkas Tamás
  2020. február 5. szerda

  Nagyon jól érthető és átlátható rendszerezés, köszönet érte! A puránák vagy a védák voltak időben előbb, ha lehet ezt tudni? A világ vallásai könyvben úgy olvastam, hogy a puránákat maga Brahmá nyilatkoztatta ki a védákat megelőzően. Ha viszont a puránák voltak előbb akkor hogy valósuhat meg az, hogy a védikus elveket tanították amikor még nem is volt védantin értelmezés és megavalósítás?

  És lenne még egy kérdésem.

  Miért van az, hogy például a védikus és gjáni típusú iskolák a gyakorlatban nem tartják fontosnak az empirikus és misztikus belső tapasztalatokat holott abból indult ki az egész?
  Ha jól tudom még szavak és mondatok sem voltak 5000 évvel ezelőtt és csak hangokat recitáltak nagyon pontos hangtani mértékekkel aminek hatására feltárult az önvaló és annak megtapasztalása. És most is a hinduizmus szűkebben a jóga is alapjában véve egy belső tapasztalati út vagy felismerés. De mégis ha misztikára és belső tapasztalásra kerül a sor akkor ez többnyire elvan kenve azzal, hogy az csak egy személyes belső képzelgés és biztos csak az elme műve. Remélem érthető a kérdésem…

  Válaszodat előre is köszönöm!

  Üdvözlettel, Tamás

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top
mobile desktop