A bemelegítő Vasztu tanfolyam tematikája…

vastA Vasztu Shásztra tudománya a Védikus Indiában főként arról szólt, hogy miként teremtsünk harmóniát az otthonunkban, de mivel a fizikai világ törvényein alapszik, ha már értjük a rendszert, akkor használható boltokban és irodákban forgalom javítóként is. Vagy raktárakban és tároló helyiségekben, hogy mi maradjon és mi legyen gyorsan tovább pörgetve. De akár iskolákban és múzeumokban is, hogy meg legyen az a nyugodt légkör, ami elengedhetetlen az tanuláshoz és az elmélyüléshez.

Szóval a Vasztu erről szól, megtalálni, hogy az általunk használt építményben mit szeretnénk elérni, majd ezután a Vasztu segítségével megteremteni a cél elősegítő hangulatot.

Ennek fényében az alap Vasztu tanfolyamon ezekről lesz szó:

 • Vasztu története a Védákban.
 • Vasztu Mandala, az égtájaknak megfelelő tökéletes elhelyezkedés.
 • Hogyan néz ki egy ideális Vasztu lakás/épület.
 • Területek és tengelyek a lakó területeinken.
 • Otthonunk arányai és kiszögelései az alaprajzot nézve.
 • Meghatározó erők lejtők, tér és víz.
 • De lesz szó a Vasztu és a Védikus Asztrológia összefonódásairól is.
 • És persze majd „kijutunk” a házainkból és beszélünk a föld minőségéről, a ház helyzetéről a telken belül, stb…

És persze millió ezer példát is veszünk, hogy miért pont olyan amilyen pl. Kelet és Nyugat Magyarország a Duna végett, ami persze meghatározó Buda és Pest helyzetében is. Valamint arra is fény fog derülni, hogy miért Pilisvörösvár hazánk legmódosabb települése, de akár az olyan kézen fekvő dolgokra is kifogunk térni, mint pl. a Bertalan 16 homlokzata, ami kb. 3 perc sétára van tőlünk.

Az tanfolyam 2 alkalmas. Az órák Február 16 és Március 9, 17 órától 20 óráig kerülnek előadásra. A 2 alkalom díja 11.000 forint.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

A bemelegítő Vasztu tanfolyam tematikája… bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Havas Maria hozzászólása:

  Érdekelne, hogy mikor lesz Vasztu tanfolyam?

 2. Visszajelzés: Őszi és Téli Programok: Jóga kezdőknek, komolyan kezdőknek… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Egy kérdést intéznék hozzátok tündérmacik… | Bhakti Kutir

 4. Farkas László Vajk hozzászólása:

  Sziasztok,
  Amennyiben meg lesz tartva a június 4. illetve 11-i tanfolyam, akkor szeretnék csatlakozni 🙂
  Köszönöm,
  Laci

 5. Visszajelzés: Június hónap főbb eseményei… | Bhakti Kutir

 6. Orosz Katalin hozzászólása:

  Szia Ádám!
  Most akadtam rá az esti vasztu tanfolyamra! 02.16.
  Szeretnék jelentkezni!
  Hol lesz?
  Remélem sikerül időben megkapnom az indót!
  Köszi
  Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..