A Navaratri ünnepség uralkodó Istennői és a Hozzájuk intézendő rövid mantrák felsorolása…

A Navaratri napjainak uralkodó Istennői:

Az 1. napon Síva kedvesét, mint Sailaputri Dévit imádjuk. A hegyek leányát. Az Ő áldásával megerősíthetjük az akaraterőnket, és rendíthetetlenné válhatunk céljainkban, mint a hegy.

A 2. napon Síva kedvesét, Brahmacharini Déviként imádjuk. Aki egy aszkéta és Aki elfordul a világi örömöktől. Az Ő áldásával boldogságot meríthetünk a lelki gyakorlatainkból és elérhetjük a felszabadulást, megvilágosodást!

A 3. napon Síva kedvesét, Chandraghanta Dévi formájában imádjuk. Ő a bátorság és gonosz elleni harc Istennője. Áldása révén felül emelkedhetünk a nehézségeinken és békére lelhetünk!

A 4. napon Síva kedvesét, Kusmanda Istennőként imádjuk. Ő annak az elképesztő női energiának az Istennője, ami fényt visz a hideg, rideg, színtelen, íztelen anyagba. Aki egy lakhelyet otthonná tesz, aki alap anyagokból ételt varázsol az asztalra.

Az 5. napon Síva kedvesét, Szkandamata-ként imádjuk. Szkanda/Kartikéja édesanyjaként. Az anya/gyerek princípium Istennőjeként, a gondoskodó szeretet Istennőjeként.

A 6. napon Síva kedvesét, Katjajáni Déviként imádjuk. Aki egy félelmetes harcos, és egyben az, Aki teljes mértékben odaadja, átadja magát az igaz szeretet fejében. Katjajánit még Szítá, Rádhá és Rukmini is imádta!

A 7. napon Síva kedvesét, Kálaratri Déviként imádjuk. A mindent elpusztító idő párjaként. Ő maga a halál, mindenre és mindenkire, ami vagy aki ártó energiát hordoz.

A 8. napon Síva kedvesét, Mahá Gauri Dévi formájában imádjuk. Ő egy kecses, és békés Istennő, aki a nyugodt és kitartó erő szimbóluma.

A 9. napon Síva kedvesét, Sziddhidhatri Déviként imádjuk. Ő minden misztikus képesség Istennője, a jógínik és jógik, a szentek, és a tantra gyakorlók misztikus törekvéseinek megjutalmazója.

Amennyiben szeretnénk mantrákat és apró kedvességeket is felajánlani  a Navaratri alkalmából, vagy ezen 9 nap folyamán feltöltenénk yantráinkat vagy navaratnáinkat az Istennők mantráival íme az ilyen alkalmakkor használt rövid mantrák! Ezeket mondjuk el 108x úgy, hogy közben a yantráinkat/navaratnánkat tartsuk a kezeinkbe. Majd a mantrák után ajánljuk fel a leírtakat: 

  • 1.nap: om dévi shailaputrjai namaha. Felajánlás: ghee és banán.
  • 2.nap: om dévi brahmachárinjai namaha. Felajánlás: vaj és barna nád cukor.
  • 3.nap: om dévi chandraganthájai namaha. Felajánlás: sűrített tej és tej.
  • 4.nap: om dévi kushmandájai namaha. Felajánlás: barna nád cukor és malpoa.
  • 5.nap: om dévi skandamatájai namaha. Felajánlás: tej és banán.
  • 6.nap: om dévi katjajánjai namaha. Felajánlás sűrített tej és méz.
  • 7.nap: om dévi kálarátrjai namaha. Felajánlás: barna nád cukor szirup és tej.
  • 8.nap: om dévi mahágaurjai namaha. Felajánlás: banán és kókusz.
  • 9.nap: om dévi sziddhidatrjai namaha. Felajánlás: vaj és puffasztott rizs.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Ui: Amennyiben szeretnénk egy hosszabb mantrát felajánlani a Navaratri estéken, íme!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..