A nagyon durva B terv: Tibet és Kailash hegy zarándoklat!

Első nap megérkezünk Katmanduba. Terep szemlét tartunk, körbe sétáljuk a szállás helyünket, vacsizunk.

Második nap szintén Katmandu. Arra számítanunk kell, hogy a monszun kellős közepére érünk oda, de a két “nagy látnivaló” sztupát megfogjuk nézni. Egyet az oda, egyet a visszafelé úton. A Boudhanáth és Szvajambhubanáth sztupákat. Itt tudtok róla bővebben olvasni. Hajnalban, hogy még több élmény érjen bennünket, elsétálhatunk a koronázási térre is, ahol elég korán beindul a helyi piac és akkor azért bele pillanthatunk a helyiek életébe is.

Harmadik nap át repülünk Laszába, Tibet fővárosába. Ez egy 1 óra 40 perces járat, plusz 2 db 50-60 perces autózással a szálláshelyek és a repterek között.

A negyedik napon meglátogatjuk a Potala Palotát, a 999 szobából álló erőd/palotát, ami korábban a tibeti  hatalom és országlás központja volt. Majd a Jokhang kolostort (sokak szerint Tibet legfontosabb temploma) és a Norbulingka Palotát is, ami sokáig a Dalai Lámák nyári rezidenciájaként szolgált, és nem mellesleg Tibet legnagyobb parkja veszi körül. Ezen a napon 3600 és 3700 méter között fogunk mászkálni, tehát elindul az akklimatizáció.

Az ötödik nap folyamán kicsit kiautózunk Laszából és meglátogatjuk a Drepung és a Sera kolostorokat is. Majd egy kicsit körbe szimatolunk a Barkhor piacon, ahol az ázsiai piacokhoz hűen minden van. Pontosabban minden is.

Hatodik napunkon átautózunk Gyantse faluba, ahol meglátogatjuk az erődöt és a Pelkhor kolostort. Itt már pár méter híján 4000 méteren leszünk.

A hetedik napon átautózunk Shigatse városba, Tibet második legnagyobb városába és felkeressük azt az ősi templomot, amit még az első Dalai Láma alapított.

A nyolcadik napon át autózunk Saga városába és itt majdnem 5000 méteren töltjük majd az éjszakát. Itt még feltölthetjük a készleteinket a zarándoklatra.

A kilencedik napon átmegyünk Darchenbe, ahonnan már tisztán látszik a Kailash hegy.

Tizedik – Tizenkettedik nap: Az első reggel elautózás a nagy imaoszlopig, ahonnan elindul a zarándoklat. Majd 3 nap alatt megkerüljük a szent Kailash hegyet.

  • Az első napunk célja Dirapuk lesz, ami 4860 méteren lesz és kb. 6-7 óra oda a séta. Ott rendes téglaházas szálláshelyünk lesz.
  • A második nap a durva nap. Séta 10-11 óra. Úticél Zutulpuk 4790 méteren, de útközben át kell keljünk a Dolma hágón 5636 méteres magaslatban! A szállás itt egyszerű, de rendes téglaszállás!
  • A harmadik napon csak lesétálunk Chongodba és onnan kocsival át a Manasarowara tóhoz, ahonnan a Védák szerint a Gangesz ered. Ott is fogunk éjszakázni.

Tizenharmadik napunk folyamán vissza autózunk Saga városkájába.

A tizennegyedik napunkon elautózunk a nepáli határra, Kerongba. Ez a kis városka 2700 méteren van, itt már igencsak felfog üdülni a kis szervezetünk.

A tizenötödik napon leautózunk Katmanduba, ez egy 140 kilométeres út, kb. 5-6 óra. És itt már vissza is értünk a melegbe, és az esőbe! ajd durván lazulunk, és pihenünk.

A tizenhatodik napon megnézzük a korábban kimaradt sztupát és vásárolunk!

A tizenhetedik napon hazatérünk!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

A nagyon durva B terv: Tibet és Kailash hegy zarándoklat! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Keresztes Beatrix hozzászólása:

    Szia Ádám, küldesz errôl anyagi infot! Értem én, h durva túra, de milyrn fizikum kell? Milyen idôjárásra kell számítani? Mennyi es milyen ruházat szükséges? (Gobdolom cipelünk végig mindent) Étkezések hogy lesznek megoldva? Huh, remélem kapik választ 😉
    Köszönöm! K. Beatrix

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..