A komolyan kezdő Hatha Jóga tanfolyam tematikája…

yogeshvaraArra kellene felkészülnötök tündérek, hogy minden alkalommal kb. 60 perc gyakorlatozás lesz, és 20-25 perc írogatás.

Tehát jegyzetfüzet és tollat hozzatok magatokkal.

Az oktatáson étvett területek:

  • 1. alkalom: Jóga hatása a vázrendszerünkre, terhet viselő ízületeinkre.
  • 2. alkalom: Jóga és a gerinc.
  • 3. alkalom: Nyak, vállak, karok és felhát. Miért van sokkal kevesebb gyakorlat a vállakra, mint a csípőkre, pedig mindkettő gömb ízület. Miért érdemes nyaki és váll gyakorlatokat egy megadott sorrendben végezni. (Izom elsőbbség rendje, stb…)
  • 4. alkalom: Közép hát, és az ehhez köthető emésztés és immunrendszer.
  • 5-6. alkalom: Alhát, csípők, térdek és bokák. Hogyan javítja a járásunkat, de még a csont deformációkat a lábainkban a Jóga. Ugyanazok a gyakorlatok tényleg a egy kicsit másként hatnak a hölgyekre és az urakra?
  • 7. alkalom: A jóga különleges hatásai belsőnkre nézve. Nyirokkeringés, szövetek egyensúlya hajlékonyság és tónus szempontjából, stb… Tényleg elkerülhető korunk nyugati világának két legnagyobb veszedelme a Jógával?
  • 8. alkalom: Jóga és a tudat. Miként hat a Jóga az agyunkra és az elménkre.
  • 9. alkalom: Amennyibe a Jóga a mi utunk, miként lehet elérni a tökéletes harmóniát a Jóga gyakorlásával. (“Csak azért mert valaki nem a mi utunkat járja, nem biztos, hogy el van tévedve.” – Őszentsége a XIV. Dalai Láma)

Na, erre várlak benneteket szeretettel,

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Helyszín, árak, időpont itt bővebben

UUI: Még több háttér infó a tanfolyamról

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

A komolyan kezdő Hatha Jóga tanfolyam tematikája… bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Őszi és Téli Programok: Jóga kezdőknek, komolyan kezdőknek… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.