Nap Yantra, a Keleti égtáj mágikus ábrája…

Sokat kutakodtam, de nem találtam egy jóféle Nap Yantrát, amit fel tudtam volna tenni nektek a honlapra, így most egy egyszerűbbel kell, hogy beérjétek a Nap Yantra tantrikus verziójával.

Minden évben 3 nagyon ideális napunk van ennek a Yantra  kinyomtatására, és ezek Ráma király, a Nap dinasztia királya, és a Napbolygó Istenének napjai:

 • Ráma király születésnapja,
 • az a nap amikor győzelmet aratott Rávana felett, felesége, Szita Dévi el rablója felett,
 • Diwali napja, amikor Ráma király haza tért a száműzetésből.

Ha kb. 1 percbe próbálnám sűríteni a Rámajánát, az egyik legnagyobb Hindu eposzt, akkor az úgy szólna, hogy:

Ráma, még herceg korában Ajodhja trónjának várományosa volt, de az udvari intrikák végett, nemcsak az örökösi helyzetéből lett kitúrva, de még egy 14 éves száműzetésbe is belekeveredett.

Száműzetése vége felé egy Sri Lankán élő gonosz király elrabolta feleségét Szitát, és elhurcolta magával a szigetére. Ráma a gonosz király után ered, legyőzi őt csatában, visszaszerzi a nőt, és visszatér Ajodhjába, ahol egyik öccse az Ő fennhatósága alatt uralkodott addig ameddig Ráma vissza nem tér az Őt megillető trónra.

Egyébként a Hinduk legnagyobb ünnepe, a Diwali is ezt hívatott megünnepelni, Ráma visszatérését saját városába. (De azért olvassátok el a Rámajánát, mert az eléggé leegyszerűsített verzió volt.)

Szóval a hindu „Napkirály”, habár Ráma erkölcsös életet élt, szóval nem hasonlítható a francia Lajos királyra, életének 3 fő eseményét is megünneplik az év folyamán. A Születésnapját, a győzelmének napját, ahol visszaszerezte imádott feleségét és haza térésének napját. Mind 3 nap kiváló a Nap Yantrájának kinyomtatására.

Különben a Diwali mindig az év legerősebb varázslós napja, szóval Yantra nyomtatásra egészen kiváló lesz. Természetesen a Nap Yantrája a keleti égtáj védelmező talizmánja, szóval szerkesztés és nyomtatás után, a keleti falunkra helyezzük fel a Yantrát.

És ha már beszéltünk a Tantra szó jelentéséről, akkor a Nap Yantra alá probáljuk beilleszteni a lent látható mantrát. Tényleg köztünk, mármint a mi kis Kutir közösségünkben van, aki ilyen photoshop ismerő, vagy ilyesmi?

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Nap Yantra, a Keleti égtáj mágikus ábrája… bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Visszajelzés: Ma van Ráma Navami, Ráma király születésnapja… | Bhakti Kutir

 2. Visszajelzés: Bhakti Kutir Hírek: Hamarosan megünnepelhetjük Ráma Király születésnapját… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Durga Puja, az Istennő imádat egyik fő ünnepe Indiában… | Bhakti Kutir

 4. Lara Bea Podmaniczky hozzászólása:

  A Kis Hugim elegge komolyan nyomja a photoshoppolast. S mivel buddhista, ezert adhatnal neki Krisnas feladatokat, hogy tiszuljon megjobban 🙂 (Mar voltunk Nalad tobbszor is ketten. Podmaniczky Nora a neve. Facsen (megtanultam ezt a szot is) megtalalod 🙂
  Szep napot!
  Gourangazzunk tovabb, mig lehet 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..