16 hozzászólás

 1. Krisztina
  2011. március 19. szombat

  Az amlát, hol lehet beszerezni?

  Válasz

  • baktai ádám
   2011. március 20. vasárnap

   Egy indiai cég bejött tízen x ájurvédikus szerrel, az amla az egyik. Most már oéti száma is van, tehát bio boltokban, gyógyszertárakban is valószínű, hogy megrendelhető, de természetesen mi is betudjuk szerezni a Bhakti Kutirban. Üdv,
   Baktai Ádám

   Válasz

 2. Krisztina
  2011. március 19. szombat

  Honnan lehet tudni, hogy ki Kapha, ki Vata, és ki Pitta testalkatú?

  Válasz

  • baktai ádám
   2011. március 20. vasárnap

   Jó kérdés, valószínű, hogy hamarosan felteszek majd egy egész ájurvédikus kérdőívet arról, hogy ki milyen alkatú. De röviden a Vaták picik, vékonyak, egy hangyányit aggódóbbak, és alul működésre hajlamosak, mint pl. alacsony vérnyomás, hideg kezek-lábak, picit lassabb emésztés, szárazabb bőr, stb. A Pitták a heves, pörgős, túlműködők. Ők a savasodásra, és a gyulladásokra hajlamosabbak, meg az agresszióra is. A Kaphák a húsibb, jó kedélyű, de picit az eltunyulásra hajlamosak. Nekik is lehet picit lassabb az emésztésűk, mint a Vatáknak.
   Üdv,
   Baktai Ádám

   Válasz

 3. Cenova Nati
  2011. március 19. szombat

  Szia Ádám!
  Lehet,hogy volt róla szó a tanfolyamon, de gondolom az amlát távol keleti üzletekben be tudom szerezni mostanság.Vajon ültethető nálunk?
  Más: Mit ajánlasz,frissítőként egy 4 órás írásbeli vizsgára? Ha tudsz sos-ben válaszolj légyszíves, mivel hétfő délután lesz a vizsga( pitta tipusra).
  Köszönettel: Nati

  Válasz

  • baktai ádám
   2011. március 20. vasárnap

   Szia Nati,
   A Krisztina és a Judit kérdésére már válaszoltam, az amlával kapcsolatosan. De a Bhakti Kutiron keresztül is be tudod szerezni.
   Az ájurvédában használt brahminál nincs jobb agy és memóriaserkentő a világon, de így 1-2 nap távlatában még nem tudja kifejteni hatását. Ilyenkor sos-ben talán a keserű íz fogyasztása a legjobb. Amennyire a testet bontja, olyannyira serkenti az agyműködést a keserű íz. Ma is és holnap is 2x -2x igyál meg egy jó 2-3 dl keserű teát. Pittáknak bármilyen keserű jó, tárnics, szenna, cickafarkfű, aranypecsét, stb.
   Üdv,
   Baktai Ádám

   Válasz

 4. Judit
  2011. március 19. szombat

  Hari Ádám!

  Amlát hol lehet beszerezni?

  Köszi, Judit 🙂

  Válasz

  • baktai ádám
   2011. március 20. vasárnap

   A Krisztina kérdésére leírtam, hogy van egy indiai cég, stb, de elfelejetettem leírni azt, hogy 6850 Hufba kerül náluk, az összes gyógynövény fajtájuk, és ezek egy 3 hónapos kúrára értendők.
   Üdv,
   Baktai Ádám

   Válasz

 5. Cenova Nati
  2011. március 21. hétfő

  Helló Ádám!
  Köszönöm a gyors válaszod.
  szia: Nati

  Válasz

 6. baktai ádám
  2011. március 23. szerda

  Tündérke nagyon szivesen és képzeld szereztem amlát Indiából!!
  Üdv, Ádám Om Tat Sat

  Válasz

 7. Luna
  2011. március 23. szerda

  Szia Ádám!

  Jan.31-től csináltam a 3-hetes (citromosvizes, 3-napig fehérjementes) kúrát, amit megbeszéltünk, és ezután elkezdtem a fűszerezést… Márc.11-én voltam vérvételen… 18-án megkaptam a leletemet, és egy db csillag sincs rajta, szóval minden értékem tökéletes! Nincs pajzsmirigy problémám! 🙂
  Köszönöm Neked. 😀

  Ha megírtam a diplomamunkámat (és lesz egy kis szabadidőm), május elején szeretnék még elmenni hozzád, hátha a parlagfű-allergiámra is tudnál mondani valamit, amitől megszűnik…

  Üdv: Luna

  Válasz

 8. Judit
  2011. március 24. csütörtök

  Hari Ádám!

  És lehet tőled vásárolni ezek szerint amlát?

  Válasz

 9. baktai ádám
  2011. március 25. péntek

  Igen, mert most van kisebb dobozosom is meg nagy 3 hónapra elegendő nagy dobozosom is.
  üdv,

  Válasz

 10. Ági
  2011. március 29. kedd

  Szia Ádám, csak egy kérdésem lenne. Múlt héten voltam nálad és azóta is csinálom az általad ajánlottakat. Akkor is említettem hogy már kb. 3. hete iszom reggelente a Trifalát, de ma már másodszor hánytam a reggeli adag után. Ez normális?
  Esetleg ez is a tisztuláshoz tartozik?
  Üdv. Ági

  Válasz

  • baktai ádám
   2011. április 11. hétfő

   A terápiás hányás tisztító jellegű, de azért nem kellene ilyen hatásának lenni a triphalának. Szerintem kezdj el tablettás formátumú triphalát szedni. Akkor majd nem fogod érezni az ízét.
   Üdv,

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Back to top
mobile desktop