A 7 Ájurvéda Receptje: Neem, a szuper méregtelenítő

a neem leveléből és gyümölcséből készülnek az Ájurvédikus készítmények és az ágait meg fogmosásra használják az Ájurvédában...

a neem leveléből és gyümölcséből készülnek az Ájurvédikus készítmények és az ágait meg fogmosásra használják az Ájurvédában…

Az Ájurvéda tudománya szerint Január 15 után, amikor a Nap átáll az északi pályájára, kezdődhet a méregtelenítés, de az ideális az, ha tavasszal kezdünk bele a tisztító kúrákba.

A leghatékonyabb, de egyben a legegyszerűbb Ájurvédikus tisztító a Neem. Ami nem más, mint egy fa levele. Szerencsére általában ez is kapszulás formába elérhető, mint a legtöbb Ájurvédikus készítmény mert hihetetlenül keserű.

Kiváló májméregtelenítő, és ezzel vértisztító is. Persze a májunk vagy 300 funkciót lát el a szervezetünkben, szóval a májméregtelenítő hatás elég sok összefüggéssel bír.

Engem pl. 6 maláriás láz rohamból és két fertőző májgyulladásból ápolt vissza a Neem.

A fantasztikus dob tanárunk, aki édesanyja kényszerítése végett 5 éves kora óta napi 2 db Neem levél elrágicsálásával kezdi napjait, egyszer balszerencsésen belefutott egy kobra csípésbe. A helyi kígyós  varázsló zarándokúti hiányzása végett kórházba kellett vinnünk, ahová csak sok-sok óra leforgása után tudtunk csak beérni, és így be sem adták neki az ellenszérumot, mert azt mondták, hogy már kár belé.

Ez kb. 35-40 éves korában történt, de addigra már olyan szinten fel volt turbózva a mája az ön és vértisztításra, hogy egy kicsi lázzal átvészelte az egészet.

De elég a misztikából még elkezdem leírni, hogy én hogyan menekültem meg egy Russell vipera marásából.

Szóval a Neem nagyon jó anyag és mellesleg hihetetlenül kitisztítja a bőrünket is, ami a téli időszak után azért nem árt, és nagyon jó hatással van a szemeinkre és a látásunkra is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Amennyiben szeretnél Neem-et rendelni, ezt a barátaimnál megteheted!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

A 7 Ájurvéda Receptje: Neem, a szuper méregtelenítő bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Imolai Judit hozzászólása:

  Sok “viperaházban” járunk Pesten is… Milyen elven és milyen eredménnyel hat ez az anyag a korábbi pszichés forrásból (stressz, frusztráció, visszafojtott harag) felhalmozott mérgekre?

 2. Zsuzsanna Farkas Gyuláné hozzászólása:

  Nagyon köszi ezt a tájékoztatót (is)!!
  A viperás történetedre emlékszem, és pont ezért kérlek, meséld el, hogy mások is “élvezhessék”. (Előre nyugtass meg mindenkit, hogy Happy End lesz :o)
  A többieknek: Lájkoljátok, megéri
  Üdv: Zsuzsa

 3. Visszajelzés: A Hét Ájurvéda Receptje: Neem Aloo egy egészséges és ikonikus étel, amit lehet szennával is helyetesíteni, ami különben az évtized Ájurvédikus főzőcske felfedezése is egyben… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 2. kiadás: receptek testszag és köhögés ellen… | Bhakti Kutir

 5. Visszajelzés: Március hónap esemény naptára… | Jóga Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..