A 7 Ájurvéda Receptje: Neem, a szuper méregtelenítő…

a neem leveléből és gyümölcséből készülnek az Ájurvédikus készítmények és az ágait meg fogmosásra használják az Ájurvédában...

a neem leveléből és gyümölcséből készülnek az Ájurvédikus készítmények és az ágait meg fogmosásra használják az Ájurvédában…

Az Ájurvéda tudománya szerint Január 15 után, amikor a földünk úgy fordul, hogy az északi féltekénk újra közeledni kezd a Nap felé, kezdődhet a méregtelenítés. De az ideális az, ha tavasszal kezdünk bele a tisztító kúrákba.

A leghatékonyabb, de egyben a legegyszerűbb Ájurvédikus tisztítókúra a Neem  fogyasztás. Ami nem más, mint egy fa levele. Szerencsére ez is kapszulás formába elérhető, mint a legtöbb Ájurvédikus készítmény, mert a Neem hihetetlenül keserű.

A Neem fogyasztása kifejezetten a májunkra hat méregtelenítően, és így egyben vértisztító hatású is. Egyébként a májunk vagy 300 funkciót lát el a szervezetünkben, szóval a májméregtelenítő hatás elég sok összefüggéssel bír.

Engem pl. 6 maláriás láz rohamból és két fertőző májgyulladásból ápolt vissza a Neem.

Sőt a hosszútávú és rendszeres Neem fogyasztásnak szinte már misztikus hatásai is vannak. Indiában a fantasztikus dob tanárunk, Bablu édesanyja kényszerítése végett 5 éves kora óta napi 2 db Neem levél elrágicsálásával kezdi napjait, egyszer balszerencsésen belefutott egy kobra csípésbe.

A helyi kígyós varázslónk zarándoklaton volt így kórházba kellett vinnünk Bablut, ahová csak sok-sok óra leforgása után tudtunk csak beérni, és így be sem adták neki az ellenszérumot, mert azt mondták, hogy már kár belé.

Így szimplán haza mentünk. Ez kb. Bablu tanár úr 35-40 éves korában történt, így addigra már olyan szinten fel volt turbózva a mája az ön és vértisztításra a több évtizedes Neem szedéstől, hogy egy kicsi lázzal átvészelte az egészet.

Szóval a Neem egy elképesztően hatékony dolog, amint mondtam ezer és egy hatással bír, nem mellesleg hihetetlenül kitisztítja a bőrünket is, ami a téli időszak után azért nem árt, és nagyon jó hatással van a szemeinkre és a látásunkra is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Amennyiben szeretnél Neem-et rendelni, ezt a barátaimnál megteheted!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

A 7 Ájurvéda Receptje: Neem, a szuper méregtelenítő… bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Imolai Judit hozzászólása:

    Sok “viperaházban” járunk Pesten is… Milyen elven és milyen eredménnyel hat ez az anyag a korábbi pszichés forrásból (stressz, frusztráció, visszafojtott harag) felhalmozott mérgekre?

  2. Zsuzsanna Farkas Gyuláné hozzászólása:

    Nagyon köszi ezt a tájékoztatót (is)!!
    A viperás történetedre emlékszem, és pont ezért kérlek, meséld el, hogy mások is “élvezhessék”. (Előre nyugtass meg mindenkit, hogy Happy End lesz :o)
    A többieknek: Lájkoljátok, megéri
    Üdv: Zsuzsa

  3. Visszajelzés: A Hét Ájurvéda Receptje: Neem Aloo egy egészséges és ikonikus étel, amit lehet szennával is helyetesíteni, ami különben az évtized Ájurvédikus főzőcske felfedezése is egyben… | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 2. kiadás: receptek testszag és köhögés ellen… | Bhakti Kutir

  5. Visszajelzés: Március hónap esemény naptára… | Jóga Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..