A 7 Ájurvéda receptje: Brahmi az agyserkentő

A Triphala és a Neem után sorra azt kérdezték egy csomóan, hogy a sok test és fizikum kúra után nincs-e valami az Ájurvédában a szellemre és az intellektusra. Hát, hogy a viharba ne lenne?

A neve Brahmi!

A Brahmi egy agyserkentő hatású gyógynövény, ami fokozza az agyunk vérellátását. Vizsga időszakban kiváló, mert hihetetlenül fejleszti a memóriát, de akár regenerálódási szempontból is használható.

Már olyan kutatások is jöttek napvilágra, hogy egereknél bizonyos agy területeket lekötöttek a véráramlatról, és a Brahmi hatására az egerek agya elkezdte a keringést más hálózatokon keresztül megoldani az adott agy területeken.

Szóval a Brahmi csodaszer, de a hatásában benne van az egyetlen kellemetlen mellékhatása is, hihetetlen memóriához segít minket.

Rendszeres Brahmi szedéskor meg kell tanulnunk picit számítógépszerűen kezelni az agyi kapacitásunkat. Az nem állapot, hogy a Brahmi hatására az ember mindent megjegyez, a mexikói kukorica keverék százalékos összetevőitől kezdve, a heti moziműsorig, csupán egyetlen olvasás után.

Szóval vigyázzunk a Brahmival nehogy túl okosak legyünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Brahmi rendelés itt lehetséges

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

A 7 Ájurvéda receptje: Brahmi az agyserkentő bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Nemes Rita hozzászólása:

  kedves Ádám,
  foltos nyelvre mit ajánlasz? Már ha ez a tünet egyértelműen visszafejthető. Érzékeny foltok, mint a megégetett vagy dió által kicsípett nyelv. Időnként több van belőlük, időnként kevesebb. Vándorolnak, visszahúzódnak, újra előjönnek. … Amikor az immunrendszerem megadja magát egy betegségnek, mindig megjelennek.
  Köszönet a segítségért!
  Rita

 2. Anikó hozzászólása:

  Kedves Ádám!

  A Brahmi adaptogén növénynek minősül-e?
  Lehet-e Rhodiola Rosaé-val egyidejűleg szedni? (A rhodiola az adaptogén, és úgy tudom két adaptogént nem lehet egyidejűleg szedni.)
  Válaszodat előre is köszönöm:
  Anikó

 3. Visszajelzés: Augusztus hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 4. Ildikó hozzászólása:

  Tisztelt Cím!
  Szeretném tudni, hogy a folyamatos brahmi szedésének van e káros hatása? Válaszodat előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.