A 2 éves Védikus Asztrológia tanfolyam…

A terv az, hogy 6 db, 3 hónapos szemeszter alatt vennénk át a Védikus Asztrológia legfontosabb területeit. Ezek után már lehetséges lesz az is, hogy úgy folytassuk tanulmányainkat, akár egy magunk, hogy észre tudjuk venni azt, hogy mely források jók és melyek azok, amelyeket inkább hanyagolni kellene.

Havonta 1 alkalommal találkoznánk, szombaton és 6 órában ülnénk össze tanulni. A képzés 2020 Júniusában indul. 2020-ban 2, 2021-ben 3, 2022-ben 1 szemeszterünk lesz.

A szemeszterek az alábbi hónapokra lesznek felosztva:

 • 2020: Május-Július. Szeptember-November.
 • 2021: Február-Április. Május-Július. Szeptember-November.
 • 2022: Február-Április.

Az első trimeszter tematikája:

Első óra: Átvesszük az alapokat, azzal a szándékkal, hogy minél teljesebb képet kapjunk az asztrológiáról. A hangsúly azon lesz, hogy az asztrológia egy kézenfekvő, látható és tapasztalható rendszer. Így bele fogunk kóstolni valamennyi csillagászatba is, hogy egy horoszkópot nézve tudjátok, hogy az mit jelent az égen, vagy azt, hogy az égen látottak, miként válnak láthatóvá emberek asztrológiai képletében. De természetesen sok-sok alap információt fogunk átnézni a bolygókról, a jegyekről, a házakról. Valamint elmélyülünk az aszcendens témájában.

Második óra: Tovább szőjük a bolygók erejéről szóló tanulmányainkat, de itt már egy magasabb szinten, és ehhez kelleni fog még egy csomó csillagászat. Valamint folytatjuk a tanulást a bolygók, jegyek és házak természetéről, bolygó fényszögekről, együtt állásokról és meg tanuljuk azt, hogy az asztrológia nem más, mint hihetetlen mennyiségű adat és anyag kombinálása.

Harmadik óra: Bele vágunk az elemzés technikába. Jobb sokkal előbb, mint lényegesen később. Ezt azért akarnám most beiktatni, mert ezután a szemeszter után van 1 hónap szünetünk, és így meg lesz már azaz alapszintű tudás, amivel már elkezdhetünk képleteket elemezni. Tehát valószínűleg nem lesz nehezünkre az, hogy ezzel is foglalkozzunk egy kicsit a nyári szünetünkben. Ehhez persze még le kell porolnunk olyan témákat, mint pl. bolygó korszakok, tranzitok, uralkodói állások, stb.

Ezek ez előadások Június 20-án, Július 4-én és Július 25-én lesznek megtartva! (Június 25-én reggel 10 órakor már nem lesz Mritju jóga!)

A második szemeszter tematikája:

Negyedik óra: Még mindig az elemzéshez fogunk különféle vak foltokat kitölteni, mint pl. jógák, vagyis bolygó kapcsolatok és a másodlagos asztrológiai képletek elemzése. Így még teljesebb lesz a kép! Plusz ezektől az extra infóktól leszünk igazán jó asztrológusok!

Ötödik óra: Végig vesszük azt a 27 csillagképet, amin keresztül nemcsak a Föld/Nap tengely figyelésével lehet megfigyelni az idő múlását, vagy asztrológiai állásokat, hanem akár a Hold figyelésén keresztül is. Ez egy teljesen egyedi része a Védikus Asztrológiának, habár ez a rendszer átvételre került a tibeti és a balinéz asztrológiai rendszerekbe is. Ennek az elemzésnek azaz alapja, hogy sok ezer évvel ezelőtt még műszerek nélkül lehetetlen lett volna szemmel követni a Föld mozgását a Naphoz képest, míg a Hold 27 nap és 8 óra alatt kerüli meg a Földet és így ezt akár szabad szemmel is le lehet követni a Hold mozgását. Nem beszélve arról, hogy a Hold amúgy is befolyásolja többek között az árapály jelenséget, és a mezőgazdasági szakaszok sokaságát is, szóval praktikusság szempontjából sem volt utolsó ezt az egyedi rendszert meghonosítani.

Hatodik óra: Ez az alkalom arra lesz fenn tartva, hogy bepótoljunk esetleges lemaradásokat a haladás folyamatában, és arra, hogy gyakoroljuk az elemzést. Amennyiben erre nem lesz szükség, mert a leírtakhoz képest jól haladunk, akkor azért ebbe a napba is bele fogunk pakolni valami érdekes jóságot!

Ezek ez előadások Szeptember 5-én, Október 24-én és November 21-én lesznek megtartva!

Ezután lesz egy 2 hónapos nagy szünetünk, de itt már olyannyira be leszünk zsongva az asztrológiára, hogy ez az idő úgy is arra fog elmenni, hogy az összes szerettünk képletét kivesézzük. 

A 2021-es és 22-es tematikát 2020 közepéig valamikor majd felrakom.

A szemeszterek ára, alkalmankénti fizetéssel 45,000 forint lesz, tehát alkalmanként 15 ezer forintba fognak kerülni. Amennyiben valaki egy összegben szeretné befizetni a szemesztert, akkor az 36,000 forinttal lehet majd kiegyenlíteni.

Nem tudom, hogy hányan szeretnétek eljönni, így regisztrálnotok kell, hogy tudjuk mekkora helyet kell bérelnünk. Február 22-ig, Siva Ratri napjáig kell regisztrálnotok. A kutir.bejelentkezes@gmail.com címen tudtok, valamint be kell fizetnetek 10,000 forintot. Ez természetesen lejön majd az első szemeszter árából.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

A 2 éves Védikus Asztrológia tanfolyam… bejegyzéshez 39 hozzászólás

 1. Király-Farkas Krisztina hozzászólása:

  Kedves Ádám! Szeretnék érdeklődni, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel hogyan alakul a tanfolyam időpontja? Vagy esetleg elindult e? Kimásoltam a fizetéssel kapcsolatos leírást, mert számomra nem egyértelmű ☺️A szemeszterek ára, alkalmankénti fizetéssel 45,000 forint lesz, tehát alkalmanként 15 ezer forintba fognak kerülni. Amennyiben valaki egy összegben szeretné befizetni a szemesztert, akkor az 36,000 forinttal lehet majd kiegyenlíteni
  Várom válaszát
  Köszönöm
  Krisztina

  • Ádám hozzászólása:

   Arra gondoltam, hogy ha nem változik semmi, akkor Május közepén megszavaztatnám, hogy kezdjünk-e online vagy halasszunk! Igen, a fizetés így fog működni. Alkalmanként 15,000, vagy 12,000, de akkor 3 alkalmat előre ki kell majd fizetni. omtatsat

 2. Judit hozzászólása:

  Kedves Ádám,

  lehet még jelentkezni a tanfolyamra vagy esélytelen? Kicsit elmúlt már február…. 😉
  Emiatt kérdezem.

  Köszi!

 3. Sári Beatrix hozzászólása:

  Kedves Ádám! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőség külföldön élőként online csatlakozni a tanfolyamhoz?

  Köszönöm,
  Beatrix

 4. Ladi Zsuzsanna hozzászólása:

  Kedves Ádám!
  Lehet még jelentkezni?
  Köszönöm.
  Ladi Zsuzsanna

 5. Ladi Zsuzsanna hozzászólása:

  Kedves Ádám!
  Lehet még jelentkezni a tanfolyamra?
  Köszönöm.
  Ladi Zsuzsanna Ladi

 6. Tóth Éva hozzászólása:

  Lehet még jelentkezni? Online oktatásra?

 7. Wenczel Bernadett hozzászólása:

  Kedves Ádám .
  Hol lesz a szavazás ès honnan tudhatom meg az eredmènyèt?
  Köszönettel Bernadett

  • Ádám hozzászólása:

   Kedves Bernadett, útközben úgy alakult, hogy Június 20-ra toltuk a kezdést, mert akkor már lehetünk többen is egy légtérben! omtatsat

 8. Kalocsai Katalin hozzászólása:

  Kedves Ádám, szeretnék érdeklődni,lehet-e még jelentkezni a Védikus asztrológia tanfolyamra?
  Köszönöm,
  Kalocsai Katalin

 9. Kalocsai Katalin, Csordás Jutka hozzászólása:

  Jelentkezni szeretnénk, ha még lehet, a 2 éves júniusban induló Védikus asztrológia tanfolyamra. Köszönjük, Kalocsai Katalin és Csordás Jutka

 10. Ladi Zsuzsanna hozzászólása:

  Kedves Ádám!

  Akkor jelentkezem védikus asztrológia tanfolyamra.
  Köszönöm.
  Ladi Zsuzsanna

 11. Csenge hozzászólása:

  Én is szeretnék jelentkezni és tanulni! Csak nem jöttem rá, hol lehet regisztrálni. Lehet még?

 12. Csenge hozzászólása:

  Szia Ádám! Én is szeretnék jelentkezni és tanulni! Csak nem jöttem rá, hol lehet regisztrálni. Lehet még?

 13. Erika hozzászólása:

  Kedves Ádám, érdeklődnék a védikus asztrológia helyszínéről. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, akkor elnézést.
  Köszönöm, Erika

 14. Gábor hozzászólása:

  Szia Ádám!
  A tanfolyam meghirdetése óta változtak a körülmények, ezért hadd kérdezzem meg, hogy most is fizessünk 10.000 Ft előleget? Vagy majd szombaton fizessünk személyesen az első alkalmon a leendő helyszínen?
  Üdv, Gábor

 15. Füsti-Molnárné Marcsi hozzászólása:

  Kedves Ádám!
  Kaphatunk információt, hogy szombaton mikorra, hova kell menni és mit kell vinni?
  Köszönöm
  Marcsi

 16. Józsa Marianna hozzászólása:

  Szia Ádám!
  Mi a pontos cím?
  Köszönöm válaszod!🙂

 17. Józsa Marianna hozzászólása:

  Szia Ádám!
  Hol leszünk, mit vigyünk, ilyesmi…?😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..