2016 Január havi esemény naptára, és főbb spirituális napjai…

new yearJanuár 1: Mritju Jóga.

Január 2: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 5: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 6: Sziddha Jóga.

Január 7: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 9: Újhold és Mritju Jóga.

Január 10: Mritju Jóga.

Január 11: Mritju Jóga.

Január 12: Sziddha Jóga.

Január 14: Sziddha Jóga.

Január 15: Sziddha Jóga, és Makara Szankranti, a Nap áthalad a Bak jegyébe. Belekezdünk a 7 alkalmas Védikus Asztrológia tanfolyamunkba. Az első 2 alkalom abszolút az asztrológia alapjairól fog szólni, így akik, csak egy piciny bepillantást szeretnének az asztrológia tudományába, csak annyit, hogy tisztában legyenek az olyan fogalmakkal, hogy aszcendens, házak és jegyek, fényszögek valamint bolygó erősségek, őket is szeretettel várjuk.

Január 17: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 20: Sziddha Jóga. Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 21: Siva napja, napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 22: A 7 alkalmas Védikus Asztrológia tanfolyam 2. előadása.

Január 23: Telihold és Mritju Jóga.

Január 24: Mritju Jóga.

Január 25: Mritju Jóga.

Január 26: Sziddha Jóga.

Január 28: Mritju Jóga.

Január 29: Kezdődik a 4 alkalmas Ájurvéda alap tanfolyamunk.

Valamint, a Taoista Jóga rendszerében az év első 2 hónapja a húgyhólyaghoz és a vesékhez kapcsolódó időszak, amit egy többrétű megközelítéssel is megtámogathatunk az év első 60 napja alatt.

Mind a húgyhólyag, mind a vesék leghatékonyabb Ájurvédikus tisztítása és karbantartása, az egy pohár citromos víz reggel az első pisilés előtt. (1/2 citrom 2-3 dl vízben.)

A tél végére amúgy is picit vitaminhiányosabb a szervezetünk, így nem csak egy tisztító eljárást teszünk meg a szervezetünkért, de egy komolyabb vitaminpótlást is végrehajtunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..